PSK ve PAK deprem bölgesinde

PSK ve PAK deprem bölgesinde

Kürdistan Sosyalist Partisi (PSK) ve Kürdistan Özgürlük Partisi Elazığ’da deprem bölgelerinde halkın acılarını paylaştı.

A+A-

Haber MerkeziKürdistan Sosyalist Partisi (PSK) Genel Başkanı Mesut Tek, Gen. Baş. Yardımcıları Bayram Bozyel, Hasan Dağtekin, Zeki Ekinci, Ramazan Moray, PM üyeleri Haydar Fırat ve Vedat Dede ile parti kurucularından Resul Alınak ve Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK)başkan yardımcıları Nurullah Timur ve Sait Aydoğmuş’tan oluşan bir heyet 26.01.2020 tarihinde Elazığ’da yaşanan deprem bölgesine ziyarette bulundu.

PSK ve PAK heyeti Elazığ’daki depremle ilgili gerçekleştirdiği gezisinde bölgede yaşanan maddi hasarlara ilişkin gözlemlerde bulundu, deprem mağdurlarıyla görüştü, depremde yaşamını yitirenlerin taziyelerine katılarak taziye sahiplerine başsağlığında bulundu.

Deprem sonuçlarını yerinde gözlemlemek üzere Elazığ’a giden heyet önce Mustafapaşa Mahallesi’nde yıkılan binalarda yürütülen kurtarma çalışmalarını izleyerek, buradaki can kayıplarıyla ilgili yetkililerden bilgi aldı. Ardından Sürsürü Mahallesi’nde depremde yıkılmış üç binadaki çalışmaları gözlemledi. PSK ve PAK heyeti daha sonra depremde yaşamını yitiren bir yurttaşın Mevlana Camisi’ndeki taziyesine giderek taziye sahiplerine başsağlığı dileklerinde bulundu.

Elazığ’da depremle ilgili yapılan ziyaret ve görüşmelerden sonra heyet Hazar Denizi yakınındaki Gezin’de yıkılmış bir binadaki son durumu yerinde izledi. Gezin köy muhtarı Turgut Eroğlu ile görüşen heyet, burada yaşanan can ve mal kayıplarına ilişkin bilgiler edindi.

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.