PSK ve PAK bağımsızlık referandumunun 3. yıldönümü münasebetiyle ortak basın toplantısı düzenlediler

PSK ve PAK bağımsızlık referandumunun 3. yıldönümü münasebetiyle ortak basın toplantısı düzenlediler

PAK ve PSK Diyarbakır'da Kürdistan Bağımsızlık Referandumu'nun yıl dönümü vesilesiyle ortak basın toplantısı düzenledi.

A+A-

Kürdistan Sosyalist Partisi (PSK) ile Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK) tarafından yapılan ortak açıklamada, Bağımsızlık Referandumu ve Sonuçlarının meşru olduğu belirtildi.

Açıklamada, Kürtlerin bağımsız devlet kurma hakkına sahip olduğu ifade edildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

 

"Bağımsız Devlet Kurmak Hakkımızdır

Bağımsızlık Referandumu ve Sonuçları Meşrudur

PSK ve PAK bağımsızlık referandumunun 3. yıldönümü münasebetiyle 25.09.2020 günü Diyarbakır Gazeteciler Cemiyeti’nde bir basın toplantısı düzenlediler.

Basın toplantısı Kürdistan şehitleri için yapılan saygı duruşu ile başladı.

Toplantının moderatörlüğünü PAK MYK üyesi Hanifi Turan yaptı.

PSK Genel Başkanı Mesut Tek PSK ve PAK’ın ortak açıklamasını Kürtçe olarak okudu.

Çok sayıda Kürt televizyonu ile PAK ve PSK’nin yönetici ve üyeleri, Kürt siyasetçi ve aydınlar basın toplantısında hazır bulundular.

PSK ve PAK’ın bağımsızlık referandumunun 3. yıldönümü münasebetiyle kamuoyuna sundukları ortak basın açıklamasının metnini bilginize sunuyoruz:

Bağımsız Devlet Kurmak Hakkımızdır

Bağımsızlık Referandumu ve Sonuçları Meşrudur

Güney Kürdistan’da yapılan Bağımsızlık Referandumun üzerinden 3 yıl geçti ama heyecanı, coşkusu ve neden olduğu tartışmalar sürüyor.

Her şeyden önce bilinmelidir ki referandum, bir halkın, bir toplumsal gurubun talep ve iradesini ortaya koymasının en demokratik biçimidir.

Bu nedenle Kürd düşmanları, yapılan bağımsızlık referandumu karşıtları ne derlerse desinler, referandum yapmak Kürdlerin hakkıdır, ana sütü kadar helaldir.

Halkımız, Güney Kürdistan’da %74 katılımla bağımsızlık referandumunu gerçekleştirdi ve %92.73 gibi büyük bir oranla bağımsızlığa “evet” oyu verdi. Böylelikle uluslararası kamuoyuna, verili Irak’ta yaşayamayacağı, yaşamak istemediği mesajını verdi.

Güney Kürdistan halkı, meşru, demokratik bir yolla açık bir şekilde ve yüksek sesle, bağımsız devlet kurma hakkı olduğunu ilan etti.

Kuşkusuz bazı iç ve dış nedenler sonucu Güney Kürdistan halkının referandumda ortaya koyduğu iradesi ayaklar altına alındı, referandum sonuçları hayata geçirilemedi.

Ama referandumun sonucu bağımsız devletin tapusudur ve bundan geri dönüş artık mümkün değildir.

Biz, Güney Kürdistan yurtsever güçlerinin, ilk uygun şartlarda referandumun sonucu hayata geçireceklerinden, Kürdlerin tarihi rüyasını gerçekleştireceklerden, binlerce Kürd yurtseverin uğruna şehid oldukları bağımsız devleti kuracaklarından eminiz.

Biz PAK ve PSK olarak bir kez daha referandum ve sonucuna olan desteğimizi yineliyor, Güney Kürdistanlı yurtsever güçlerden bu parçadaki ulusal kazanımların korunması için, yüzbinlerce Enfal kurbanı ve şehidlerin kanı ve canı pahasına yapılan referandumun sonuçlarını hayata geçirmek amacıyla el ele vermeye çağırıyoruz.

Referandumun yıldönümü nedeniyle, referandum sürecinde Başkan Sayın Mesud Barzani’nin yönetiminde gece gündüz çalışan Referandum Komitesi’ni bir kez daha kutluyoruz.

Referandum sonucu, bağımsız devlete giden yolumuzu aydınlatıyor, Kürdistanlı yurtsever güçlere güç veriyor.

Tüm dünya ve bölge devletlerini, bölgede bulunan silahlı gurupları, siyasi güçleri Kürdistan Bölgesi’nin resmi statüsüne, parlamentosu, hükümeti ve başkanlığının egemenlik haklarına saygı göstermeye çağırıyoruz."

 

25 Eylül Referandumu kutlu Olsun!

25 Eylül 2020

Partiya Azadiya Kurdistanê- PAK

Partiya Sosyalîst a Kurdistan-PSK

 

d.jpgh.jpgy.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.