PSK: Bekir Topgider Bir An Önce Serbest Bırakılmalıdır

PSK: Bekir Topgider Bir An Önce Serbest Bırakılmalıdır

Kürdistan Özgürlük Partisi (PSK) partilerinin kurucu üyesi ve Almanya Kürdistanlı Dernekler Birliği-KOMKAR yöneticilerinden Bekir Topgider tutuklanması üzerine yazlı bir açıklama yaptı.

A+A-

Haber Merkezi- Kürdistan Özgürlük Partisi (PSK) partilerinin kurucu üyesi ve Almanya Kürdistanlı Dernekler Birliği-KOMKAR yöneticilerinden Bekir Topgider tutuklanması üzerine yazlı bir açıklama yaptı.

 

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Partimizin kurucu üyesi ve Almanya Kürdistanlı Dernekler Birliği-KOMKAR yöneticilerinden Bekir Topgider tutuklandı.

 

Geçen hafta Salı günü Ailesini ziyaretten dönerken Elazığ’ın Kovancılar ilçesinde gözaltına alınan Bekir Topgider, bir hafta süren soruşturma sonucunda PKK/KCK üyesi olma ve bu örgütün propagandasını yapmakla suçlanarak tutuklandı ve hapse konuldu.

 

Bir başka legal partinin kurucu üyesi, Almanya yasaları uyarınca kurulmuş demokratik bir örgütün yöneticisi olan, geçmiş dönemde Almanya’da PKK’nin saldırılacaklar listesinde yer alan Topgider’in PKK/KCK üyesi olma ve propagandasını yapma suçlamasıyla tutuklanması hukuki bir garabet olmasının yanısıra sinsi siyasi amaçların varlığını ifade etmektedir. 

 

Kürd meselesinden bahseden ve haklı taleplerini dile getiren herkesi, “terörist” olarak nitelediği PKK/KCK üyesi olarak yaftalamak devletin resmi politikası haline gelmiştir.

 Yargı sistemi de bu politikanın gereklerine yerine getirerek birçok Kürdü haksız biçimde tutuklamakta ve şiddet değirmenine su akıtmaktadır.

 

Kürdistan Sosyalist Partisi Bekir Topgider’in haksız biçimde tutuklanmasını şiddetle protesto eder, hukuk ve adaletten yana olan tüm kesimleri, sivil toplum kuruluşlarını bu ve benzeri haksız tutuklamalara karşı seslerini yükseltmeye çağırır.

 

Kürdistan Sosyalist Partisi, Alman hükümetini ve ilgili kurumlarını, Bekir Topgider’in aynı zamanda Alman vatandaşı olması nedeniyle harekete geçmeye, Türkiye nezdinde girişimlerde bulunmaya çağırır.

 

Bekir Topgider yalnız değildir.”

 

20 Kasım 2019

 

Kürdistan Sosyalist Partisi 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.