Psaki: "Uçuşa yasak bölge bizi Rusya’yla savaşa yaklaştırır"

Psaki: "Uçuşa yasak bölge bizi Rusya’yla savaşa yaklaştırır"

.

A+A-

Kiev yönetiminin talebi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Beyaz Saray Sözcüsü Psaki, "Rusya ile savaşa yakınlaştıracağı" gerekçesiyle Ukrayna'da uçuşa yasak bölge oluşturulmasına soğuk baktıklarını bir kez daha vurguladı.

Beyaz Saray'da düzenlediği günlük basın toplantısında gündemi değerlendiren Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, uçuşa yasak bölge ile ilgili talebi ele aldı.

Sözcü Psaki, ABD Başkanı Joe Biden'ın Ukrayna'ya sağlanacak güvenlik yardımlarına ilişkin bugün ve yarın açıklamalarda bulunacağını dile getirerek, Zelenskiy'nin yarın sabah ABD Kongresinde yapacağı konuşmaya da dikkat çetki.

Söz konusu bu konuşmada Zelenskiy'nin ABD'den Ukrayna hava sahasının Rusya'ya kapatılması ve Ukrayna'ya savaş uçağı verilmesi gibi taleplerde bulunacağını bildiklerini ve Kongre üyelerinin de bu yöndeki çağrılarının farkında olduğunu belirten Psaki, "Uçuşa yasak bölge tesis edilmesi konusunda fikrimiz değişmedi. Bu durum bizi Rusya ile savaşa daha yakınlaştırır" ifadesini kullandı.

Ayrıca Psaki, Ukrayna'ya savaş uçaklarının verilmesini de hala desteklemediklerini belirterek, Zelenskiy'nin yaptığı konuşmanın ardından Biden'ın Ukrayna Devlet Bakanı ile konuşacağını belirtti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.