Politico: NATO, Rusya'ya karşı en son teknolojiyi kullanacak!

Politico: NATO, Rusya'ya karşı en son teknolojiyi kullanacak!

.

A+A-

Amerikan basınına göre, NATO üye ülkelerinin Rusya'ya karşı son teknolojileri harekete geçireceği ileri sürüldü. Bir makale yayımlayan Politico gazetesi, NATO ülkelerinin Ukrayna ihtilafında Rusya'ya karşı siber güçleri ve en son teknolojileri kullanmayı planladığını duyurdu.

Ukrayna'daki savaşta kullanılacak askeri araçlarla ilgili Politico gazetesinin yayımlanan makalede, NATO ülkelerinin Ukrayna ihtilafında Rusya'ya karşı koymak amacıyla siber güçleri ve en son teknolojileri kullanmayı planladığı vurgulandı.

"NATO siber güçleri, Ukrayna'ya yardım etmenin yollarını arıyor"

Yayımlanan yazıda, “NATO’nun siber güçleri, Kiev'e yardım etmenin yollarını bulmak ve Rusya ile ittifakın diğer karşıtlarının NATO üyeleri ve müttefiklerinin altyapılarına sızmasını nasıl zorlaştıracağını bulmak için Ukrayna'daki çatışmayı yakından takip ediyor” denildi.

Ayrıca makale, NATO üye ülke temsilcilerinin kasım sonunda Estonya’nın başkenti Tallinn'de siber güvenlik konusunda gerçekleştirdiği tatbikatlara da yer verdi.

Yapay zeka teknoloji, siber saldırılara karşı uyarlanacak!

Öte yandan yazıda, tatbikatlarda yapay zeka teknolojilerinin kullanımının uyarlanması da dahil olmak üzere yeni teknolojilerin test edildiği belirterek şu sözlere yer verildi:

“Tatbikatların bir kısmı, yapay zeka teknolojilerinin siber tehditlere karşı kullanımının uyarlanması da dahil olmak üzere yeni teknolojilerle ilgili deneyleri içeriyordu."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.