Polisin darp ettiği Coşkun’un cenazesi Mardin’de defnedilecek

Polisin darp ettiği Coşkun’un cenazesi Mardin’de defnedilecek

.

A+A-

Kadifekale'de polis şiddetine maruz kalan ve tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Mehmet Şerif Coşkun’un cenazesi yarın Mardin'in Midyat ilçesine bağlı Bate Köyü'ndeki mezarlığa defnedilecek.

İzmir’in Konak ilçesi Kadifekale semtinde 13 Kasım’da 25 yaşındaki esnaf Mehmet Şerif Coşkun, Motosikletli Polis Timleri (Yunus) tarafından darp edildi. Dün tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Coşkun’un cenazesi otopsi işlemlerinin ardından ailesi tarafından teslim alındı. Coşkun’un cenazesi yarın Mardin'in Midyat ilçesine bağlı Bate Köyü'ndeki mezarlığa defnedilmek üzere yola çıktı.

‘İŞKENCE YAPTILAR’

Coşkun’un darp edilme anına tanıklık eden ve ismini vermek istemeyen bir görgü tanığı, şunları söyledi: “Gencecik çocuk polisler tarafından acımasızca öldürüldü. Benim oğlan oradaydı, oğlumu almaya gittiğimde gerçekten Şerif’i döverek mahvetmişlerdi. Jopla kafasına yüzüne vurdular. Bir de ayağına iğne vurdular ve biber gazı sıktılar. Yani her işkenceyi o çocuğa uyguladılar. Polisler bunu niye ve niçin yaptı bilemiyorum. Şerif’in bir suçu ve hatası varsa kelepçe yapıp onu gözaltına alabilirlerdi. Fakat bu şekilde yapmadılar. Allah onun hakkını bırakmasın, istiyorum ki adalet yerini bulsun. Devlet her zaman devleti korur, ben bunu biliyorum.”

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.