Polis Gezen'in cenazesini alıkoydu, kendi defnetti!

Polis Gezen'in cenazesini alıkoydu, kendi defnetti!

Tutuklu bulunduğu Tekirdağ Cezaevi’nde tecridi protesto etmek için hayatına son veren Zülküf Gezen’in cenazesi, polis tarafından ailesinden gizli Diyarbakır’a götürüldü.

A+A-

Tekirdağ 2 Nolu F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Zülküf Gezen, Cumartesi gecesi yaşamına son verdi.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre polisler, çocuklarının cenazesini almak için İstanbul’a giden aileden habersiz Gezen’in cenazesini Diyarbakır’a getirdi.

Sabah 09.50 uçağı ile Diyarbakır’a getirilmesi beklenen cenaze, İstanbul Atatürk Havalimanı morgundan alınarak, Türk Hava Yolları ile 00.20’de Diyarbakır’a getirildi.

Cenazenin Diyarbakır Havalimanı’na iniş yapması ardından Gezen’in ailesini arayan polis, “Bu gece cenazeyi defnedeceğiz. İster katılırsınız, ister katılmazsınız” dedi.

HDP milletvekilleri Pero Dündar, Musa Farisoğuları, Remziye Tosun, Nuran İmir, Feleknas Uca, Saliha Aydeniz ve Ayşe Acar Başaran, cenazeyi almak üzere Diyarbakır Havalimanı’na geldi.

Ancak havalimanını abluka altına alan polis, vekillerin geçişini engelledi. Bu esnada polis müdürü vekillere, “Ben devletim, devlet kararı var. Aileye taziyede bulunabilirsiniz ama cenazeye katılamazsınız” dedi.

Ardından polis, cenazeyi alarak ranger ve sivil araçlar eşliğinde Yeniköy Mezarlığı’na götürdü.

Yeniköy Mezarlığı’nı da zırhlı araçlar ve çevik kuvvet ekipleri ile abluka altına alan polis, HDP’li vekiller Saliha Aydeniz, Semra Güzel ve Nuran İmir’i sürükleyerek mezarlığa girişlerini engelledi.

Cenaze, polis eşliğinde bazı aile üyelerinin de katılımıyla defnedildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu kimi cenaze törenlerinin kendi talimatı ile engellendiğini birçok kez dile getirmişti.

Soylu, yaptığı açıklamalardan birinde “Teröristler ölüyor, öldürüyoruz teröristleri. Cenazelerine gitmeye çalışıyor milletvekilleri, hadi gitsinler de görelim bakalım, hadi gitsinler” diyerek HDP’li vekillere seslenmişti.

Mezarlık ziyaretine engel

Bugün ise saat 12.00’de Gezen’in Yeniköy Mezarlığı’ndaki mezarını ziyaret edilecekti ancak ziyaret öncesi polisler mezarlığı iç taraftan dış tarafa doğru zırhlı araç ve TOMA’larla ablukaya aldı. Mezarlığa girmek isteyenlere kimin mezarına gidileceği sorularak izin verildi. Zülküf Gezen’e gelenlere ise izin verilmedi.

Mezarlık önünde bekleyenler daha sonra tazyikli su sıkılarak dağıtılmaya çalışıldı. Jinnews’te yer alan habere göre, ziyarete gelenler ara sokaklarda bekleyişini sürdürürken zılgıt atarak saldırıya tepki gösteren 6-7 kişilik bir kadın grubu gözaltına alındı. Öte yandan Bingöl’den ziyarete katılmak için gelen çok sayıda kişinin Diyarbakır girişinde bulunan Abalı Karakolu’nda bekletildiği ve Valilik tarafından ziyaretlerin yasaklandığı gerekçe gösterilerek girişlerine izin vermediği aktarıldı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.