Polanski'nin Venedik Film Festivali Adaylığına Tepkiler

Polanski'nin Venedik Film Festivali Adaylığına Tepkiler

13 yaşında bir kız çocuğuna tecavüz ettiği suçlamasıyla hüküm giyen yönetmen Roman Polanski'nin Venedik Film Festivali adaylığına tepki yağmaya devam ediyor.

A+A-

13 yaşında bir kız çocuğuna tecavüz ettiği suçlamasıyla hüküm giyen yönetmen Roman Polanski'nin Venedik Film Festivali adaylığına tepki yağmaya devam ediyor.

28 Ağustos-7 Eylül tarihleri arasında yapılacak 76. Venedik Uluslararası Film Festivaline, tecavüz davaları süren ünlü yönetmen Roman Polanski'nin katılması tepki çekmeye devam ediyor. 

Festivalin ana bölümünde J'accuse isimli filmiyle yarışacak olan Polanski'nin 1977'de 13 yaşındaki bir kız çocuğuna tecavüz etmekten hüküm giymiş olması, festival komitesinin de eleştirilmesine sebep oldu. 

Törene Skype ile bağlanacak

ABD-İtalya arasındaki 'suçluların iadesi' anlaşması nedeniyle Polanski'nin festivale şahsen katılmayacağı, ödül alması halinde Skype ile ödül törenine bağlanacağı duyuruldu. 

Akademiden (Oscar) dışlanan Polanski'nin aday gösterilmesine ise Women and Hollywood oluşumunun kurucusu Melissa Silverstein, şu tweet ile tepki göstermişti:

"1 tecavüzcü, 2 kadın yönetmen yarışta... Başka ne kaçırıyorum."

Polanski süreci hakkında

 

Polanski, 1977 yılında 13 yaşındaki bir kıza tecavüz ettiği için 42 gün hapis cezasına çarptırıldı. Önce tüm suçlamaları reddeden Polansky, daha sonra ceza indiriminden faydalanmak için bir anlaşma yaparak suçlamaları kabul etti.

42 gün hapis yattı, psikolojik değerlendirmeden geçirildi.

Ancak Polanski 1978'de hakimin anlaşmadan vazgeçip daha ağır bir hapis cezası vereceğini düşünerek aldığı tek yön biletle İngiltere'ye gitti.

2009 yılında Zürich Film Festivali'nde kendisine verilecek Yaşam Boyu Başarı Ödülü'nü almak için İsviçre'ye giden Polanski tutuklandı. Sonrasında ABD'nin suçlunun iadesi talebi ardından ev hapsine alındı.

2010 yılında ise İsviçre Polanski'yi ABD'ye teslim etmeyi reddetti ve onu serbest bıraktı.


Polansky, şu anda Fransa'da, Fransa ve Polonya vatandaşı olarak hayatını sürdürüyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.