PKK, Tel Rifat’ta Beşar Esad'ın ismini tepeye yazdı ve Suriye Bayrağını dalgalandırdı

PKK, Tel Rifat’ta Beşar Esad'ın ismini tepeye yazdı ve Suriye Bayrağını dalgalandırdı

.

A+A-

Bölgede yaşayan siyasi aktivistlerin aktardığına göre, Kürdistan İşçi Partisi (PKK) Halep sınırında yer alan Şehba’ya bağlı Tel Rifet’ta Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad’ın ismini yazarak Suriye bayrağını dalgalandırldıklarını bildirdi.

 Konuya ilişkin Basnews’e açıklamalarda bulunan Siyasi Aktivist Elî Zîno şunları söyledi: “PKK bölgenin korunması için taleplerini Suriye rejimine iletti. Bu bölgede yaklaşık 100 bin Afrin’li mülteci yaşıyor. Ama Suriye bu konuda bir karar veremiyor çünkü karar mercii Rusya ve İran”

Zîno açıklamasını şöyle sürdürdü: “Sadece Rojava Kürdistanı üzerinde karar verme olanağı olan PKK’nin, Afrîn, Tel Rifet ve çevresi konusunda da sorumluluk üstlendiğini görüyoruz.”

Elî Zîno açıklamasının devamında şu ayrıntılara değindi: “Afrin halkı 2018 yılından beridir, Şehba’da çadırların altında yaşamak zorunda kalmış ve çevreleri mayınlanmış durumda. Türkiye askeri bir müdahalede bulunursa bu bölgeye burada yaşayan halk çok ciddi tehlikelerle karşı karşıya kalacak.”

PKK’nin, Tel Rifet’ta Beşar Esad’ın isminin kalmasının bölgeyi savunma mantığı olduğuna dikkat çeken Siyasi Aktivist Elî Zîno, alaycı bir üslupla bu yaklaşımın daha önceden Afrîn, Girê Spî ve Serê Kaniyê’yi de gösterdiğini belirtti.

Suriye Demokratik Güçleri (DSG) geçtiğimiz haftalarda Suriye rejimine çağrıda bulunarak yardım talebinde bulundu ve Türkiye’nin olası saldırısında birlikte hareket etmeyi istedi. Bu talebe karşılık Beşar Esad DSG’yi taşeron bir güç olarak niteliyor.

Basnews

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.