Pınar Gültekin davası ertelendi: Baba duruşmayı terk etti

Pınar Gültekin davası ertelendi: Baba duruşmayı terk etti

.

A+A-

Pınar Gültekin davası ertelendi: Baba duruşmayı terk etti, hâkim ‘menfaat ilişkisi’ imasında bulundu

Muğla’da Temmuz 2020’de üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'i öldüren sanık Cemal Metin Avcı ile kardeşi Mertcan Avcı'nın yargılanmasına devam edildi.

Muğla 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki ikinci duruşmaya, sanıklar Cemal Metin Avcı ve kardeşi Mertcan Avcı tutuklu bulundukları cezaevlerinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi aracılığıyla katıldı. Gültekin'in yakınları, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı, Muğla Barosu temsilcileri, kadın hakları derneklerinin üyeleri ve taraf avukatları duruşma salonunda hazır bulundu.

Baba Gültekin: “Davadan adaletli bir karar çıkacağına inanmıyorum”

Baba Sıddık Gültekin, "Davadan adaletli bir karar çıkacağına inanmıyorum. Başka bir hakim istiyorum" diyerek duruşma salonunu terk etti. Gültekin ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, sanığa haksız tahrik indirimi uygulanmaya çalışıldığını öne sürerek mahkeme heyetinin reddini talep etti. 

Duruşma sırasında hakim, Cemal Metin Avcı ile Pınar Gültekin arasında maddi menfaat ilişkisi olduğunu ima edince anne Şefika Gültekin, "Hakim bey? Sizin kızınız var mı? Yakılarak öldürüldü mü? Hiç kızınızın külünü öpüp koklamaya çalıştınız mı?" diye tepki gösterdi.

Avukat Epözdemir: Mahkeme sanığı aklamaya çalışıyor

Gültekin ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, adliye önünde gazetecilere yaptığı açıklamada mahkemenin sanığı aklamaya çalıştığını belirterek, mahkeme heyetinin reddini istediklerini söyledi. Epözdemir, dava dosyasına ulaşan raporların, sanığın akli dengesinin yerinde ve cezai ehliyetinin tam olduğunu ortaya koyduğunu belirtti.

Çok planlı, organize işlenmiş bir cinayetle karşı karşıya olduklarını iddia eden Epözdemir, sanığın, ceza sorumluluğunu minimize etmek, haksız tahrik indiriminden faydalanmak amacıyla 'çok ilginç' savunmalar yaptığını öne sürdü.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.