'Peşmerge'nin Kerkük'e dönmesi anlaşmaya bağlı'

'Peşmerge'nin Kerkük'e dönmesi anlaşmaya bağlı'

PDSK Genel Sekreteri Mihemed Hacî Mahmûd, Peşmerge Güçleri’nin Kerkük’e dönmesinin kolay bir şey olmadığını bunun için Erbil ile Bağdat’ın bir anlaşmaya varması gerektiğini belirtti.

A+A-

Kürdistan Demokrat Sosyalist Partisi (PDSK) Genel Sekreteri Mihemed Hacî Mahmûd, Peşmerge Güçleri’nin Kerkük’e dönmesinin kolay bir şey olmadığını bunun için Erbil ile Bağdat’ın bir anlaşmaya varması gerektiğini belirtti.

PDKS Genel Sekreteri Mihemed Hacî Mahmûd gazetecilere Kerkük’e ilişkin yaptığı açıklamada, Peşmerge Güçleri’nin Kerkük’e dönmesi konusunun Erbil ile Bağdat’ın anlaşmaya varmasına bağlı olduğunu söyledi. Mahmûd, Peşmerge’nin kentte dönme konusunun kolay çözüme kavuşacak bir sorun olmadığına dikkat çekerek “Bölge halkının büyük çoğunluğu evlerinden çıkartılmıştır” dedi.

Petrol ile maaş konusunda Bağdat ile Erbil’in sorunları çözdüğünü dile getiren Mihemed Hacî Mahmûd, son 4 yıldır her iki hükümetin varolan sorunları çözmek için çaba sarf ettiğine dikkat çekti.

16 Ekim 2017’de Irak ordusu ve Haşdi Şabi milisleri, Kürdistan Yurtseverler Birliği’nin (YNK) bazı komutanlarının yardımıyla Kerkük’ü ve diğer Kürdistani bölgeleri işgal etti. Bu tarihten sonra Kürtlere yönelik saldırılar başladı, Xurtmatu ve Kerkük’te çok sayıda vatandaş şehit düştü, onbinlercesi göçe zorlandı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.