Peşmerge timi “Küçük Kürdistan”da

Peşmerge timi “Küçük Kürdistan”da

.

A+A-

Peşmerge Bakanlığı’na bağlı bir tim K-9 askeri köpeklerin eğitimine ilişkin  düzenlenen konferansakatılmak üzere ABD’nin “Küçük Kürdistan” olarak tanınan Tennessee eyaletinin başkenti Nashville yolcusu.

Peşmerge Bakanlığı'na bağlı bir tim K-9 askeri köpeklerinin özel eğitim devresi üzerine her yıl düzenlenen  konferansa katılmak üzere ABD’nin “Küçük Kürdistan” olarak tanınan Tennessee eyaletinin başkenti Nashville’de gitti. 

Bir hafta sürecek konferanda, ABD öncülüğündeki Uluslararası Koalisyon’a bağlı eğitim görmüş güçler katılıyor. Konferansın ardından bir haftalık uzmanlık eğitim devresi de düzenlenecek.

Koalisyon içerisinde yer alan Peşmerge Bakanlığı, her yıl bu eğitim devresine  ve konferansa güç gönderiyor.

ABD’deki konferansa katılan Peşmerge timinin komutanı Karzan Xalit Grawi ve  timde Erif Muhammed Reşid ve Erif Herdi Mistefa isimli Peşmergeler yer alıyor.  Karzan Xalit Grawi 2017 tarihinde katıldığı K-9 askeri amaçlı köpek eğitim devresinde en iyi dereceyi elde etmişti.

BasNews’e konuşan timin komutanı Karzan Xalit Grawi, bu eğitim devresine davet edildikleri ABD yönetimine ve kendilerini sıcak karşılayan “Küçük Kürdistan” olarak tanınan Nashville yönetimine teşekkür etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.