Peşmerge: Irak hükümeti, Kürdistani bölgeleri koruyamıyor   

Peşmerge: Irak hükümeti, Kürdistani bölgeleri koruyamıyor  

.

A+A-

Kürdistani bölgelerdeki IŞİD saldırıları artarken, Peşmerge yetkilileri, Irak hükümetinin söz konusu bölgelerde halkın güvenliğini sağlayamadığını ifade ediyor.

Iraklı güçlerin kontrolünde bulunan Kürdistan Bölgesi idaresi dışında kalan Kürdistani bölgelerden biri olan Xanekin’in sınırındaki terör örgütü IŞİD saldırılarında artış yaşanırken, sadece son 3 günde örgütün halka ve Iraklı güçlere yönelik iki saldırısında 2 sivil ve 1 Irak askeri hayatını kaybetti, 7 kişi yaralandı.

Peşmerge Güçleri Üçüncü Tugay Komutanı Dıler Şükür, K24’e yaptığı açıklamada, “Irak, bölgede asayiş ve güvenliği sağlayamıyor. Halkın canını ve malını koruyamıyor” ifadesini kullandı.

"Önlem alınmazsa vahim sonuçları ortaya çıkar"

Terör örgütü IŞİD saldırılarındaki artışa dikkat çeken Dıler Şükür, gerekli önlemlerin alınmaması durumunda daha vahim sonuçların ortaya çıkabileceği uyarısında bulundu.

Öte yandan Germaser Cephesi Komutan Yardımcısı Ahmed Muhammed ise, K24’e yaptığı değerlendirmede, IŞİD’in Diyala’daki hareketliliğine dikkat çekti.

Ahmed Muhammed, Peşmerge Güçleri’nin IŞİD’in tüm hareketlerini izlediğini belirterek, “Örgütün faaliyetleri engellenmezse, daha büyük bir tehdit ortaya çıkar” açıklamasına yer verdi.
 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.