Peşmerge Bakanlığı’ndan Maxmur açıklaması

Peşmerge Bakanlığı’ndan Maxmur açıklaması

.

A+A-

Peşmerge Bakanlığı, Maxmur ve Qereçox bölgesinde Peşmerge Güçleri’nin Iraklı güçlere karşı yasa dışı bir hareketlilik içinde olmadığını bildirdi.

Peşmerge Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Peşmerge Güçleri’nin Iraklı güçlere karşı yasa dışı bir hareketlilik içinde olmadığı, yaşananların nedeninin ise bir süredir devam eden IŞİD teröristlerinin tehditleri olduğu kaydedildi.

Maxmur ve Qereçox’da IŞİD’li teröristlerin tehditlerinin son dönemde arttığına dikkat çekilen açıklamada, istihbarat bilgilerinin, IŞİD’in bu bölgede terör eylemleri düzenleme niyetinde olduğunu ortaya koyduğu vurgulandı.

Açıklamada, teröristlerin bu bölgedeki olası saldırılarına karşı bazı Peşmerge askeri birliklerinin teyakkuza geçtiği ve bununla amaçlanan tek şeyin, bölgenin istikrarı ve güvenliğini korunması ile terör saldırılarının engellenmesi olduğu ifade edildi.

Daha önce de teröristlerin bölge üzerindeki tehlikesiyle ilgili uyarı yapıldığı belirtilen açıklamada, Peşmerge ve Irak ordusu arasındaki güvenlik boşluğuna dikkat çekilerek, teröristlere karşı askeri işbirliği çağrısı yapıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.