Peşmerge Bakanı Şoreş Îsmaîl: Bağdat ile anlaştık

Peşmerge Bakanı Şoreş Îsmaîl: Bağdat ile anlaştık

Kürdistan Peşmerge Bakanı Şoreş Îsmaîl, Peşmerge’nin mali haklarıyla ilgili Bağdat’la anlaşmaya vardıklarını açıkladı.

A+A-

Haber Merkezi - Kürdistan Bölgesi Peşmerge Bakanı Şoreş Îsmaîl başkanlığındaki Kürdistan Bölgesi heyeti Bağdat’ta Irak Savunma Bakanı Necah Şemmeri ile bir araya geldi.

Görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Peşmerge Bakanı Şoreş Îsmaîl, Bağdat’ın Peşmerge’nin mali haklarını Erbil’e göndereceğini söyledi.

Irak Savunma Bakanı’nın Peşmerge’nin mali haklarının gönderilmesi yönünde karar verdiğini kaydeden Îsmaîl, “Peşmerge’nin mali haklarıyla ilgili ciddi bir müzakeremiz oldu. Irak Savunma Bakanı 2019 ve 2020 yılları için Peşmerge’nin mali haklarının verilmesi kararını verdi. Bunun sonraki yıllarda da devam etmesi kararını verdi” dedi.

Görüşmede, Kürdistan Bölgesi İdaresi altında olmayan Kürdistani bölgeler ve ve söz konusu bölgelerdeki güvenlik boşluğunun da gündeme gelediğini belirten Îsmaîl, “Irak Savunma Bakanı en kısa sürede komisyonların toplanması ve yüksek komisyonun Erbil’i ziyaret etmesi talimatını verdi. Peşmerge Bakanlığı’nda toplantı yapılacak ve birlikte Kürdistani bölgeler için çalışmalara başlanacak” ifadelerini kullandı.

İsmail, Bağdat heyetinin Erbil temaslarında güvenlik boşluğunun kapatılması için atılacak adımların karara bağlanacağını dile getirdi.

16 Ekim 2017’de yaşanan gelişmelerin ardından Peşmerge güçlerinin 140’ıncı madde kapsamındaki bölgelerde çekilmek zorunda kalmasıyla, sözkonusu bölgelerde güvenlik boşluğu oluşmuştu.

Güvenlik boşluğundan yararlanan IŞİD, bu bölgelerde sürekli saldırılar düzenliyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.