Perinçek: Gül, Davutoğlu ve Babacan FETÖ'nün siyasi ayağıdır

Perinçek: Gül, Davutoğlu ve Babacan FETÖ'nün siyasi ayağıdır

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek darbe girişiminin siyasi ayağının Abdullah Gül, Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu olduğunu iddia etti.

A+A-

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, son dönemde yeni parti iddialarıyla gündeme gelen Abdullah Gül, Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu'nun "FETÖ'nün siyasi ayağı" olduğunu söyledi.

Euronews'e verdiği röportajda bir çok isimve siyasi parti hakkında hakkında suçlayıcı ifadeler kullanan Doğu Perinçek, "darbe girişiminin aydınlatılmayan yönleri olup olmadığı, varsa siyasi ayağın kimler olduğu" sorusuna tartışma yaratacak ifadelerle yanıt verdi:

"15 Temmuz darbe girişiminin siyasi ayağı var. Abdullah Gül, Babacan ve Davutoğlu. İşte bunlar FETÖ'nün siyasi ayağı. Siyasi ayak diye, Amerika denetimindeki muhalefet siyasi ayak diye Tayyip Erdoğan'ları göstermeye çalışıyor. Tayyip Erdoğan FETÖ'yle ölümüne savaşıyor. Ölümüne savaşanlara siyasi ayak demek hiç gerçekçi olmuyor."

'ABD TÜRKİYE'Yİ YENERSE BABACANLARI İKTİDARA GETİRİR'

Ali Babacan ekibine hiç şans vermediğini belirten Perinçek, "Çünkü CHP’nin onlar bir müştemilatı. Cumhuriyet Halk Partisi, İyİ Parti, Babacanlar, Davutoğlular, FETÖ, HDP hepsi bir ittifak oluşturuyor. Bu ittifakın yerel seçimde bir başarısı var. Bu hem Türkiye’ye hem AK Parti’ye esaslı bir uyarı. Şunu söyleyeyim, Amerika’nın gelip Ankara’yı silahlı işgal etmek dışında Ankara’da bir hükümet kurma şansını görmüyorum... Türkiye’de Türk ordusunu, Amerikan ordusu diyelim ki Doğu Akdeniz’de başlayan süreçte yenerse, Babacanlar’ı falan onları iktidara getirir" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.