Pentagon: Irak’ta operasyonlarımıza henüz başlamadık

Pentagon: Irak’ta operasyonlarımıza henüz başlamadık

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Jonathan Hoffman, ABD’nin Suriye’de operasyonlarına devam ettiğini ancak Irak’taki kuvvetlerinin henüz sahadaki faaliyetlerine tekrar başlamadığını söyledi.

A+A-

Haber Merkezi- Jonathan Hoffman, Pentagon’da düzenlediği basın toplantısında gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.  İran ile yaşanan gerilim sonrasında Irak'taki faaliyetlerine ara veren ABD’nin ülkedeki eğitim ve operasyon faaliyetlerini başlattığı haberlerine ilişkin bir soruya yanıt veren Hoffman, Suriye’de operasyonların devam ettiğini ancak Irak'ta henüz yeni bir gelişme olmadığını söyledi.

Hoffman, "Halen onlarla (Irak güvenlik güçleri) ile aynı üslerde birlikte kalıyoruz. Operasyon, planlama ve diğer birçok konuda birlikte çalışıyoruz ancak spesifik saha faaliyetleri ve operasyonları henüz yapılmıyor. Şu anda faaliyetlerimizi tamamen tekrar ne zaman başlatabileceğimize bakıyoruz. Bu konuda sizi bilgilendireceğiz" dedi.

ABD'nin Irak’taki üslerini korumak için ülkeye Patriot sistemi gönderip göndermeyeceğine ilişkin soruları değerlendiren Hoffman, İran’ın füzelerinin yanı sıra ABD kuvvetlerinin aynı zamanda İran destekli güçlerin saldırılarına da maruz kalma riskinin bulunduğunu, bölgedeki ABD komutanının uygun tedbirler aldığını ifade etti.

Hoffman, Patriot sistemlerinin Ortadoğu’da sınırlı sayıda bulunduğunu Merkez Kuvvetler Komutanlığının (CENTCOM) henüz Patriot talebinde bulunmadığını belirtti.

ABD’nin şu aşamada Irak’tan çekilmek gibi bir planının söz konusu olmadığını dile getiren Hoffman, Amerikan kuvvetlerinin ülkedeki varlığının muhtemel bir NATO takviyesine de önemli katkı sağlayacağını söyledi.

Hoffman, “Iraklı ev sahiplerimizle görüşmelerimiz devam ediyor. Irak’taki ortak fikir ABD’nin oradaki varlığının iyi bir şey olduğu yönünde görünüyor” diye konuştu.

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.