Pence: Ateşkese karar verildi, harekat duracak

Pence: Ateşkese karar verildi, harekat duracak

Erdoğan, Pence’le Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde bir araya geldi. İkili görüşmeden sonra heyetler arası görüşme yapıldı. Görüşmelerin ardından açıklama yapan Pence, “Harekat durdurulacak ve YPG Güvenli bölgeden çekilecek” dedi.

A+A-

 

 

Haber Merkezi- Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence’le Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde bir araya geldi. İkili görüşmeden sonra heyetler arası görüşme yapıldı. Görüşmelerin ardından açıklama yapan Pence, “Harekat durdurulacak ve YPG Güvenli bölgeden çekilecek” dedi.

 

Pence şunları söyledi:

"Erdoğan’ın böylesi bir ateşkes için adım atmış olması ve barışçıl bir çözüme yaklaşmış olması konusunda müteşekkiriz. Başkan Erdoğan’a insanların hayatını kurtarmak konusunda fikir birliğine varmış olduğumuz için müteşekkiriz.

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın böylesi bir ateşkes için adım atmış olması ve barışçıl bir çözüme fırsat tanımış olması nedeniyle son derece müteşekkiriz. Sayın Erdoğan ve ekibiyle olan hayat kurtaran bir anlaşmaya vardığımız için müteşekkirim. Aynı şekilde ekibim için müteşekkirim. Bu ekibin her biri bu sonuca ulaşmak için çok önemli katkılarda bulundu. Barış ve huzur için çok önemli katkılarda bulundu."

 

Başkan'ın güçlü liderliği ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın işbirliği ile bu ana geldik. ABD, YPG'nin Güvenli Bölge'den çekilmesini sağlayacak. Bu olay tamamlandıktan sonra Türkiye bölgeden çekileceği konusunda anlaşmıştır. ABD Türkiye ile birlikte çalışacak. Barış ve istikrarın sağlanması için birlikte çalışacağız.

 

Twitter hesabından açıklama yapan ABD Başkanı Donald Trump da “Türkiye’den harika haberler var. Erdoğan’a teşekkürler. Milyonlarca hayat kurtulacak” ifadelerini kullandı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.