PÊLKURD, PSK, TEVGER, PAK, PDK-BAKUR: Kürt Ailelere Yönelik Yapılan Irkçı Saldırıları Lanetliyoruz

PÊLKURD, PSK, TEVGER, PAK, PDK-BAKUR: Kürt Ailelere Yönelik Yapılan Irkçı Saldırıları Lanetliyoruz

.

A+A-

Son günlerde Afyon, Ankara ve Konya’da Kürt ailelere ve işçilere yönelik gerçekleşen ırkçı saldırılara ilişkin PÊLKURD, PSK, TEVGER, PAK, PDK-BAKUR'dan ortak açıklama geldi.

5 Kürt Partisi ve hareketi ortak açıklamasında Kürtlere yönelik ırkçı saldırıları sert bir dille kınarken, saldırıların Kürt milletine karşı yürütülen sistemli jenosidin bir devamı olduğu ifade edildi.

PÊLKURD, PSK, TEVGER, PAK, PDK-BAKUR'un ortak açıklamasında şöyle denildi:

Türkiye metropollerinde yaşayan Kürt ailelere yönelik saldırılar devam ediyor.

Son günlerde Afyon, Konya ve Ankara’da kimi ırkçı Türklerin Kürt ailelere yönelik insanlık dışı saldırılarına tanık olmaktayız.

Türkiye Devleti yöneticilerinin bu saldırıların gerçek hedefini tersyüz etme, münferit saldırılarmış gibi gösterme çabalarına rağmen, saldırganların attıkları sloganlar, söyledikleri sözler ve yapılan küfürler, tümüyle ırkçı ve Kürt düşmanı içerikte olmuştur.

Benzer içerikteki saldırılar daha önceleri de Türkiye’nin değişik illerinde gerçekleşmiş, ama saldırganlar hep cezasız bırakılmışlardı.

Bu tür ırkçı saldırılar, aslında Türkiye Devleti’nin izlemiş olduğu Kürt karşıtı, şoven siyasetin ve uygulamaların bir ürünüdür.

Türkiye Devleti’nin her kademedeki yöneticileri, güvenlik güçleri, basın ve yayın organları, eğitim sistemi, söz konusu ırkçı saldırıların başat sorumluları ve suç ortaklarıdır. Aynı şekilde, bu saldırılara sessiz kalan muhalefet partileri, sivil toplum kuruluşları ve şahsiyetler de bu saldırıların sorumluluğuna ortaktırlar.

Türkiye’yi yönetenler ve Kürt milletine düşman güçler şunu iyi bilmelidirler ki, Kürt milleti bugüne kadar hiçbir jenosid, katliam, ölüm, zulüm ve zorbalığa boyun eğmedi ve bundan böyle de hiçbir işgalci, ırkçı güce boyun eğmeyecektir. Hiçbir saldırınız ülkemizin özgürlük, kurtuluş ve bağımsızlığını engelleyemeyecektir.

Bugün Türkiye şehirlerinde Kürtlere yönelik gerçekleştirilen ırkçı saldırıların Kürt milletine karşı yürütülen sistemli jenosidin bir devamı olduğundan kuşkumuz yoktur. 

Bu insanlık dışı saldırılara karşı atılması gereken ilk adım, halkımızın milli ve yurtseverlik temelinde kuracağı kapsamlı işbirliği ve ittifaktır. Ve bu konuda bütün Kürt, Kürdistani parti, örgüt, grup ve kurumlar tarihsel bir görev ve sorumlulukla karşı karşıyadırlar.

Öte yandan Türkiye’deki tüm insan hakları savunucularına, özgürlükçü, demokrat güçlere de bu saldırılara karşı sessiz kalmamaları için çağrıda bulunuyoruz. Kürt halkına yapılan bu saldırılar aynı zamanda sizlerin özgürlüğüne ve geleceğine yöneltilmiş saldırılardır. Irkçılık bir insanlık suçudur ve her milletin gelişimi ve onurlu yaşamı önündeki en büyük engellerden biridir.

Biz aşağıda imzası bulunan 5 parti ve hareket olarak Konya’da ırkçı ve hoyratça gerçekleştirilen saldırıda katledilen Hekim Dal’ın ailesine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Bu ırkçı, insanlık dışı saldırıları lanetliyoruz.

23.07.2021

PÊLKURD, PSK, TEVGER, PAK, PDK-BAKUR

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.