PDSK lideri: Bağdat’ın durumu pek iyi değil, yeni hükümet kolay kurulmayacak

PDSK lideri: Bağdat’ın durumu pek iyi değil, yeni hükümet kolay kurulmayacak

.

A+A-

 PDSK lideri Muhammed Hacı Mahmud, Bağdat’ın durumunun pek iyi olmadığını ve yeni hükümetin kolay kurulmayacağını belirtti. 

Kürdistan Sosyalist Demokrat Partisi (PDSK) Genel Sekreteri Muhammed Hacı Mahmud, Kürtlerin Nuri Maliki ile birlikte Irak hükümetini kurmak için çalışma yürütmesinin daha iyi olduğunu söyledi. 

K24’ün canlı yayın konuğu olan PDSK lideri Muhammed Hacı Mahmud, Bağdat’ın durumunun pek iyi olmadığını ve yeni hükümetin kolay kurulmayacağını belirtti. 

Irak’ta iki cephenin olduğunu ve bu cephelerden birinin ABD ve Suudi Arabistan cephesini olduğunu kaydeden PDSK lideri, diğer cephenin ise İran cephesi olduğunu ifade etti.

Kürtlerin birlik içerisinde hareket etmesi gerektiğini vurgulayan Mahmud, Kürtlerin bir millet olarak tek sesli olmaları durumunda etkilerinin daha güçlü olacağını bildirdi. 

PDK’ nin Kürdistan Bölgesi’ndeki partilerle görüşmelere başlamasının önemli bir adım olduğunu söyleyen PDSK lideri, PDK heyeti ile bugün gerçekleştirdiği toplantıda Bağdat’taki iki cepheden birinin tarafı olunmamasının önemine değindiğini dile getirdi. PDSK lideri, Kürtlerin söz konusu cepheler mücadelesini savunmadığını belirtti. 

Kürtlerin birlikle başarılı olacağını ve Kürtlerin İran ile ABD-Suudi cephesi arasındaki mücadeleye dahil olmaması gerektiğini kaydederek, Kürtlerin Nuri Maliki ile koalisyon kurmalarının daha iyi olduğunu bildirdi.

Maliki’nin bazı olumlu yönlerinin olduğunu söyleyerek, bunları 4 maddede anlatan PDSK lideri şunları söyledi:

1. Eğer Maliki, Saddam’ın idam edilmesine yönelik kararı onaylamasaydı Saddam şimdi ya Ürdün’deydi veya ABD’de.  
2. Maliki döneminde 140’ıncı maddenin payı verildi. 
3. Eğer Maliki Mehdi Ordusu’nu kırmasaydı, şimdi Irak’ı ele geçirmişlerdi. 
4. Maliki, Abadi gibi Peşmerge’ye ABD tanklarıyla saldırmadı.” 

Mukteda Sadr’ın Irak’ın Trump’ı olduğunu ve her saat başı bir şey söylediğini kaydeden PDKS lideri, Maliki’nin daha tecrübeli olduğunu ve Sadr’ın Irak’ı yönetemeyeceğini savundu. 

Irak seçimlerine katılımın az olduğuna dikkat çeken Mahmud, bu seferki seçimlerde hile yapılmadığını ancak hilenin yurt dışından dijital sisteme girilerek yapılmış olabileceğini bildirdi. 

Abadi’ye yönelik sert eleştirilerde bulunan PDKS lideri, Saddam’dan sonra onun uygulamalarının sadece Abadi tarafından yapıldığını ve Peşmerge kanını Abadi’nin döktüğünü belirtti. 
 
  

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.