PDK Bakur: Yurtsever Demokrat adayları destekliyoruz

PDK Bakur: Yurtsever Demokrat adayları destekliyoruz

PDK Bakur yayımladığı bir mesajla 31 Mart yerel seçimlerinde, PAK ve PSK öncülüğünde oluşturulan Yurtsever Demokrat İttifak'ın gösterdiği adaylara oy vereceklerini deklare etti.

A+A-

Yayımlanan mesajda şu ifadelere yer verildi:

"Bilindiği gibi partimiz PDK-Bakur, anti sömürgeci ve Kürt ulusal haklarını savunan siyasetine uygun biçimde 31.03.2019 tarihinde gerçekleştirilecek olan yerel seçimlerde yurtsever adayları destekleyeceğini Kürt kamuoyuna duyurmuştu.

Partimiz, seçim sürecinin başından itibaren Hak-Par, PAK ve PSK ile birlikte yurtsever partilerin bir blok oluşturarak seçimlere birlikte girmesi için çaba göstermiş ancak bu aşamada istenilen sonuca ulaşılamamıştır.

Gelinen noktada ise PSK ve PAK’ın beş ilde göstermiş olduğu adayları ve oluşturdukları ittifakı desteklemenin ulusal bir görev olduğu inancındayız. Çünkü Kuzeyli Kürt halkının kendi geleceğini belirleme hakkını savunan adaylardan yana tavır almak, HDP’nin Türkiyeciliğini perdelemek amacıyla kendisine bağlı guruplar ve rantçı olduklarını gizlemeyen iki gurupla daha oluşturduğu “ilkesiz” ittifakı mahkum edeceği gibi yurtsever ve anti sömürgeci siyasetin sorunlarını çözerek yeniden örgütlenmesi için bir zemin yaratma fırsatını oluşturacaktır. Partimiz, seçimlerden sonra söz konusu zeminin yaratılması için daha fazla çaba gösterecektir.

Partimiz PDK-Bakur, yurtseverlerin eleştirilerini saklı tutarak ve mevcut çelişkileri bir yana bırakarak sandığa gidip PSK ve PAK’ın oluşturduğu ittifakın adaylarına, İstanbul adayı Mehmet Celal Baykara’ya ve Varto adayı Abdulbari Han’a oy vermelerinin bir gereklilik olduğuna inanmakta ve bu doğrultuda destek çağrısında bulunmaktadır.

PDK-BAKUR

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.