Papa Ukrayna’da giderek artan korkunç vahşeti kınadı

Papa Ukrayna’da giderek artan korkunç vahşeti kınadı

.

A+A-

 

Katoliklerin ruhani lideri Papa Franciscus, Ukrayna’da Buça şehrinde olduğu gibi giderek daha korkunç hale gelen vahşeti kınayarak, savaşa son verme çağrısını yineledi.

Papa, Vatikan’daki Paul VI Dinleyici Salonu’nda yaptığı haftalık konuşmasında, “Ukrayna’daki savaşla ilgili son haberler, rahatlama ve umut getirmek yerine, Buça katliamı gibi yeni vahşetleri getirdi. Sivillere, savunmasız kadınlara ve çocuklara karşı bile giderek daha korkunç hale gelen bir vahşet” dedi.


Papa, “Dün Buça’dan bana bu bayrağı getirdiler” diyerek, rengi solmuş ve kirlenmiş bir Ukrayna bayrağını gösterdi.

Papa Franciscus’un bu hareketi bine yakın dinleyici tarafından alkışlandı.


Katoliklerin ruhani lideri, “Bu savaş bitsin. Silahlar sussun. Ölüm ve yıkım ekmeyi bırakın” ifadelerini de kullandı.

Papa Kiev’i ziyarete hazır söylemişti

Papa Franciscus, Buça’da yüzlerce sivilin cesetlerinin bulunmasından birkaç saat sonra yaptığı açıklamada vahşeti kınayarak, Ukrayna’daki silahların susturulmasına yardım etmeye ve Kiev’i ziyarete hazır söylemişti.


Papa, Pazar günü Malta’ya gerçekleştirdiği ziyaretin ardından, Roma’ya döndüğü uçakta yaptığı açıklamada, çatışmanın başlamasından bu yana Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile doğrudan görüşmediğini ancak ihtilafın çözümünü kolaylaştırmak için elinden gelen her şeyi yapacağını belirtmişti.


Kiev’i ziyaret edebileceğini belirten Papa, “Bunun mümkün olup olmadığını veya yararlı olup olmayacağını bilmiyorum” ifadesini kullanmıştı.

Papa Francis ayrıca Putin’ destekleyen ve Rusya’nın Ukrayna’ya girmesine hak veren Rus Ortodoks Patriği Kirill ile bir görüşme üzerine çalıştığını da sözlerine eklemişti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.