PAK'tan 'kayyım' tepkisi

PAK'tan 'kayyım' tepkisi

PAK (Kürdistan Özgürlük Partisi):Belediyelere Kayyum Atanması Seçmen İradesini Yok Sayan Anti Demokratik Bir Uygulamadır

A+A-

Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı’nın 19.08.2019 tarihli  kararıyla, Diyarbakır, Van ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkanları görevlerinden uzaklaştırılarak yerlerine il valileri kayyum olarak  olarak atandı.

 

 

31 Mart 2019 Yerel Seçimleri’nde halkın oylarıyla seçilmiş Diyarbakır, Van ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkanları’nın görevlerinden alınarak yerlerine kayyum atanması, halkın iradesini yok sayan, anti demokratik, kabul edilemez bir uygulamadır.

 

 

Kayyum atama kararının,  sürdürülen askeri operasyonlar, gözaltı, tutuklama, hapis ve kovuşturmalar gibi,  esas olarak hukuki değil,  hak ve özgürlüklere, demokrasiye karşıt, Kürt halkının iradesini yok sayan,  siyasi bir karar ve anlayışın ürünü olduğu açıktır.

 

Daha önce de defalarca dile getirdiğimiz gibi, Türkiye Devleti şiddete dayalı Kürt karşıtı çözümsüzlük siyasetinden vazgeçmeli;  hepimiz için esas alınacak yol, tüm sorunların diyalog yoluyla, siyasal, demokratik çözümü olmalıdır. Doğru ve makul olan budur. 19.08.2019

 

 

PAK Basın ve İletişim Bürosu

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.