PAK'tan BM ve Dünya Devletleri'ne çağrı!

PAK'tan BM ve Dünya Devletleri'ne çağrı!

İnsan Hakları günü münasabetiyle Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK) BM ve Dünya Devletlerine çağrıda bulundu: İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'nin Gereklerini Yerine Getirin!

A+A-

Kürdistan Özgürlük Partisi'nin (PAK) İnsan Hakları Günü münasebetiyle yayınladığı metin aşağıdadır:

 

"Dünya İnsan Hakları Günü, İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'nin Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda kabul edildiği gün olan 10 Aralık 1948'den bu yana kutlanmaktadır.

30 Maddelik İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'nin 1948'de Birleşmiş Milletler(BM) Genel Kurulu'nda kabul edildiği gün olan 10 Aralık günü, Dünya İnsan Hakları Günü olarak kutlanmaktadır.

İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'ni çiğneyen, gereklerini yerine getirmeyen, bu Bildirge'nin takipçisi olmayan ilk kurum, ne yazık ki Birleşmiş Milletler'in kendisidir.

Şimdi soruyoruz:Bırakalım öncesini, 10 Aralık 1948'den bu yana Kürtlerin yasaklanan dili için, yok sayılan ulusal hak ve özgürlükleri için, Kürtlerin maruz kaldığı, soykırım ve katliamlar için, işkence ve hapis cezaları için, ayaklar altına alınan düşünce ve örgütlenme özgürlüğü için BM ne yaptı?

İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'nin 30 maddesinde tanımlanan tüm hakların açık ihlaline maruz kalan Kürt milleti için BM ne yaptı, ne yapıyor?

Evet, Dünya İnsan Hakları Günü'nün kabul edilişinin 69.Yıldönümünde BM'ye ve ilgili tüm devletlere, sivil toplum kuruluşlarına , insan hakları savunucularına sesleniyoruz: 50 Milyonu aşkın Kürt milletinin insani haykırışına kulak verin. Kürt milletinin en temel insani haklarının, İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'nde dile getirilen hak ve özgürlüklerinin sağlanması için sizleri acilen adım atmaya çağırıyoruz.

Türkiye, İran,Irak ve Suriye Devletleri'ni İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'nin gereklerini yerine getirmeye çağırıyoruz."

10.12.2017

PAK Basın ve İletişim Bürosu

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.