PAK´ta 8 mart kutlamsı

PAK´ta 8 mart kutlamsı

PAK Kadın Komisyonu 08.03.2019 günü PAK Diyarbakır İl Teşkilatı’nda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle bir etkinlik düzenledi.

A+A-

PAK üyesi kadınların yanı sıra, çok sayıda kadının katılım gösterdiği etkinliğe PAK Genel Başkanı Mustafa Özçelik ve Yurtsever Demokrat İttifak Diyarbakır Yenişehir bağımsız belediye başkan adayı Ramazan Kahramaner ve PSK Kadın Komisyonu’nu temsilen kadınlar da katıldı.

amed-8adar2-001.jpg

IŞİD’in en son katlettiği 50 Ezidi Kürt kadınının anısına bir siyah çelenk hazırlandı.

amed-8adar4.jpg

Etkinlik PAK Kadın Komisyonu adına Nebahat Yılmaz’ın açılış konuşmasıyla başladı.

Daha sonra PAK Kadın Komisyonu’nun 8 Mart ile ilgili hazırlamış olduğu bildirinin Kürtçesini PAK Kadın Komisyonu üyesi Ayfer Aba, Türkçesini de PAK Parti Meclisi üyesi Nezihe Karahan okudu.

Yapılan Kürtçe ve Türkçe konuşmalardan sonra, PAK Genel Başkanı Mustafa Özçelik etkinliğe katılan kadınlara gül sundu ve günün anlam ve önemini dile getiren Kürtçe bir konuşma yaptı.

PAK Kadın Komisyonu üyesi Fadime Aktert IŞİD’in en son katlettiği 50 Ezidi Kürt kadını ile ilgili bir konuşma yaptı.

Konuşmalardan sonra, Kürt kadınının tarihsel ulusal mücadeledeki yeriyle ilgili olarak hazırlanan slayt hep birlikte izlendi.

amed-8adar-slayt.jpg
Slayt gösteriminden sonra, günün anlam ve önemi, kadın sorunları, seçim sürecinde yapılabilecekler, dayanışma ve örgütlenmeye dair katılımcı kadınlar tek tek görüşlerini dile getirdiler.

PAK Kadın Komisyonu’nun Diyarbakır’daki bu 8 mart etkinliği, katılımcıların sayısı, programı, disiplin ve düzeni, düzeyi ve geliştirilen görüş ve önerileriyle umut verici bir etkinlikti.

amed-8adar5.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.