PAK: Yassıada’daki ‘Hukuk Cinayeti’ Bugün De Devam Etmiyor Mu?

PAK: Yassıada’daki ‘Hukuk Cinayeti’ Bugün De Devam Etmiyor Mu?

PAK (Kürdistan Özgürlük Partisi) 27.05.2020 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘’Demokrasi ve Özgürlükler Adası’’ olarak ismi değiştirilen Yassıada’daki konuşması üzerine yazılı bir açıklama yaptı.

A+A-

PAK (Kürdistan Özgürlük Partisi) 27.05.2020 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘’Demokrasi ve Özgürlükler Adası’’ olarak ismi değiştirilen Yassıada’daki konuşması üzerine yazılı bir açıklama yaptı.

PAK Basın ve İletişim Bürosu’ndan yapılan açıklama şu şekilde:

 

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan 27.05.2020 günü ‘’Demokrasi ve Özgürlükler Adası’’nın açılış töreninde yaptığı konuşmada; Menderes ve arkadaşlarını idam sehpasına çıkartanların ve onları destekleyenlerin ‘’alınlarındaki kara lekenin hiçbir zaman silinmeyeceğini‘’ belirttikten sonra, şöyle dedi: ‘’Yassıada’da yapılan iş yargılama değil, bir hukuk cinayetiydi".

Sayın Erdoğan doğru demiş.

Peki, Sayın Erdoğan’a sormak istiyoruz:

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan bugüne, Kürtlerin ana dille eğitim hakkını, Kürt halkının kendi kimliğiyle örgütlenme hakkını ve milli demokratik hak ve özgürlüklerini savundukları için, on binlerce insanın, Yassıada’da yargılananlar, onları yargılayanlar ve her iki kesimin devamcıları tarafından yargılanması ‘’bir hukuk cinayeti’’ değil midir?

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan bugüne uluslararası standartlar çerçevesinde temel insan haklarını , herkes için adaleti, demokrasi, düşünce, ifade, inanç ve örgütlenme özgürlüğünü savunan on binlerce insanın Yassıada’da yargılananlar, onları yargılayanlar ve her iki kesimin devamcıları tarafından yargılanması ‘’bir hukuk cinayeti’’ değil midir?

Bugün de şiddet karşı çıkarak siyasal faaliyet yürüttüğü için, sadece düşüncelerini yazdıkları, ifade ettikleri için, on binlerce insanın yargılanması ‘’bir hukuk cinayeti’’ değil midir?

Bugün şiddeti reddeden, demokratik ve barışçıl yöntemlerle siyaset yapmaya çalışan ‘’Kürdistan’’ isimli yasal partilerin isimlerinden ve programlarından dolayı yargılanmaları ‘’bir hukuk cinayeti’’ değil midir?

Bugün, siyasi faaliyetlerinden , düşüncelerinden, yazıp, çizdiklerinden, sosyal medyadaki paylaşımlarından dolayı ceza alanları, hapiste tutulanları, haklarında dava açılan on binlerce insanı İnfaz Yasası’nda yapılan yeni değişikliklerin kapsama alanı dışında tutmak ‘’bir hukuk cinayeti’’ değil midir?

Açık ki dile getirmiş olduğumuz bu anti-demokratik uygulamalar, dünden bugüne devam etmekte olan hukuk cinayetleridir. Bunlar devam ettiği müddetçe, sadece geçmişteki ‘’bir hukuk cinayetini’’ kınamanız, ne yazık ki, sorunları ve çözümsüzlüğü tekrarlamaktan, derinleştirmekten ve ötelemekten başka bir anlam taşımayacaktır sayın Erdoğan.

28.05.2020

PAK Basın ve İletişim Bürosu

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.