PAK: Yargı Reformu Paketi Siyasi Tutuklu Ve Hükümlüleri De Kapsamalıdır

PAK: Yargı Reformu Paketi Siyasi Tutuklu Ve Hükümlüleri De Kapsamalıdır

PAK (Kürdistan Özgürlük Partisi) Yargı Reformu Paketinin siyasi tutuklu ve hükümlüleri kapsamamasını yayınladığı bir açıklama ile değerlendirdi.

A+A-

Yargı Reformu Paketinin siyasi tutuklu ve hükümlüleri kapsamasını isteyen PAK’ın yaptığı açıklamanın devamı şöyle:

Corona virüsü tehlikesine karşı bütün tutuklu ve hükümlülerin sağlık ve yaşam haklarını korumak devletin sorumluluğundadır.

Başta Birleşmiş Milletler Ekonomik, Sosyal ve Kültürel Haklar Sözleşmesi’nde yer alan sağlık hakkı maddesi olmak üzere, birçok uluslararası sözleşme ve ulusal üstü mahkeme kararlarında belirtildiği gibi, ayrımsız hiçbir tutuklu ve hükümlünün yaşam ve sağlık koşullarından yoksun bırakılması hiçbir koşulda kabul edilemez. Hukuki durumları ne olursa olsun cezaevlerinde bulunan herkesin sağlığından ve canından Türkiye Devleti sorumludur.

 

 

Bugün 300 bine yakın insan cezaevlerinde tutuklu ve hükümlü olarak tutulmaktadırlar. AK Parti Hükümeti hapishanelerdeki bu yoğunluğu azaltmak amacıyla bir infaz yasası hazırlamaktadır. Ama çoğunluğu Kürt olan ve siyasi faaliyetleri ile düşüncelerinden dolayı tutuklu ve hükümlü olanlar   bu infaz yasası kapsamı dışında bırakılmak istemektedirler.

 

 

Elbetteki yasal ve Anayasal tüm güvenceler sağlanarak, düşünce, ifade, siyaset ve örgütlenme özgürlüğünü engelleyen tüm  ceza, karar ve uygulamalar  ortadan kaldırılmalıdır.

 

 

Ama öncelikle gündemde olan Yargı Reformu Paketi’ndeki infaz indirimi hükümleri, evrensel hukukun eşitlik prensibi esas alınarak yeniden düzenlenmeli, siyasi faaliyetleri ile düşüncelerinden dolayı haksız, hukuk dışı, şaibeli karar ve uygulamalarla tutuklu ve hükümlü tutulanları da kapsamalıdır.

 

 

31.03.2020

PAK Basın ve İletişim Bürosu

t1.jpg

t2.jpg

t3.jpg

t4.jpg

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.