PAK: Türkiye Devleti Dersim ve Şırnak’ta  yanan ormanlara kimsenin müdahale etmesine izin vermiyor

PAK: Türkiye Devleti Dersim ve Şırnak’ta yanan ormanlara kimsenin müdahale etmesine izin vermiyor

.

A+A-

PAK(Kürdistan Özgürlük Partisi):

Türkiye Devleti Dersim ve Şırnak’ta  yanan ormanlara kimsenin müdahale etmesine izin vermiyor.

Türkiye Devleti'nin askeri operasyonları  sonrası  Dersim’e bağlı Hozat ilçesinde orman yangınları çıktı.

Türkiye Devleti çıkan bu orman yangınlarına  herhangi bir müdahalede bulunmadığı gibi, bölge halkına da müdahale izni vermiyor. 11 gündür  yangın hala söndürülmemiş.

Basında çıkan haberlere göre, Türkiye Devleti’nin askeri operasyonundan sonra, 16 Temmuz 2021 günü Hozat’a bağlı Danzi, Kurukaymak ve Koçeri köylerinin ormanları ateş almış ve ateşi söndürmeye müdahale edilmediği için, ateş civar köylere de sıçramış. 11 gündür devam eden yangın Uzunçeşme köyüne de sıçramış.

Civar köylülerin beyanlarına göre,  devletin yetkili mercileri, çevre halkının  ateşi söndürmesine ve yangın bölgesine kimsenin yaklaşmasına izin vermiyor . Türkiye Devleti'nin askeri güçleri ateşi söndürmeye yeltenen halka da zorluklar çıkarıyor.

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesine bağlı Setkar köyünde de askerlerin açtığı ateş sonucu ormanlık alanda  yangın çıkmış, yangına müdahale etmek isteyen köylüler, askerler tarafından engellenmiştir. 

Elbette ki bu orman yangını Türkiye Devleti'nin “askeri operasyon” sonucu Kürdistan da yol açtığı ilk orman yangını değildir.

Fakat çok ilginçtir ki, Türkiye’deki orman yangınlarına karşı duyarlı olup tepki gösteren Türk kamuoyu, Kürdistan'daki orman yangınlarına karşı sesiz ve duyarsızdırlar.

Kürdistan ve Türkiye kamuoyunu, çevre dostu  tüm kişi ve kurumları Dersim ve Şırnak’taki orman yangınlarının tez elden söndürülmeleri için seslerini yükseltmeye ve harekete geçmeye çağırıyoruz

PAK Basın ve İletişim Bürosu

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.