PAK: Trabzon’daki ırkçı saldırıyı lanetliyoruz

PAK: Trabzon’daki ırkçı saldırıyı lanetliyoruz

Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK) dün (18.07.2019) Uzungül’de güney Kürdistanlı türistlere yönelik yapılan ırkçı saldırıyı kınayan yazılı basın açıklaması paylaştı.

A+A-

Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK) dün (18.07.2019) Uzungül’de güney Kürdistanlı türistlere yönelik yapılan  ırkçı saldırıyı kınayan  yazılı basın açıklaması paylaştı.

PAK’ın basın açıklaması:


 Trabzon’daki ırkçı saldırıyı lanetliyoruz


Trabzon'un Çaykara ilçesine bağlı Uzungöl'e 18.07.2019 günü turistik bir gezi yapan 50 kişilik Güney Kürdistanlı turist grubu , Kürdistan bayrağı ve Kürdistan yazılı atkılarla fotoğraf çektirmek isterlerken, çevredekilerin ırkçı, saldırısına, linç girişimine uğradı.

Kürdistan ismine ve Kürdistan bayrağına tahammül edemeyen Trabzonlu ırkçı grup, Güney Kürdistanlı gruba küfür ve hakaret ederek, linç girişiminde bulundu.

Bu saldırı, Türkiye Devleti yöneticilerin yürütmüş oldukları, Kürt düşmanı, şöven siyasetin , tahammülsüzlüğün, ırkçılığın hangi boyutlara vardığının somut bir örneğidir.

Türkiye Devleti’nin sadece Türkiye ve Kuzey Kürdistan’daki Kürtlere değil, dünyadaki tüm Kürtlere karşı izlemiş olduğu Kürt karşıtı siyaset Türk toplumunda da ne yazık ki ileri seviyelerde ırkçı, şoven yansımasını bulmaktadır.

Bu ırkçı saldırıyı yapanları ve onları koruyanları lanetliyoruz.

Trabzon Valiliği saldırganları gözaltına alıp, cezai işlemleri başlatacağına, ibretlik bir tutumla saldırıya uğrayanları , mağdurları gözaltına aldığını duyurmuştur.

Trabzon Valiliği ‘nin bu tutumunu kınıyor, bu saldırının failleri bir an evvel ortaya çıkarılmalı ve gereken cezaya çarptırılmalıdırlar diyoruz. 18.07.2019

PAK Basın ve İletişim Bürosu

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.