PAK Teşkilatlarında Enfal Katliamı ve Cibranlı Halil Bey ve arkadaşlarının şahadetleri dolayısıyla seminer verildi

PAK Teşkilatlarında Enfal Katliamı ve Cibranlı Halil Bey ve arkadaşlarının şahadetleri dolayısıyla seminer verildi

PAK teşkilatlarında Enfal Katliamı anması ve Cibranlı Halid Bey ve Yusuf Ziya Beylerin şehadetlerinin 93. yıldönümü vesilesiyle bir dizi etkinlik gerçekleştirildi. Diyarbakır il teşkilatında etkinlikler, PAK, PSK ve Azadi Hareketi birlikteliğiyle gerçek

A+A-

Diyarbakır'da PAK, PSK ve Azadi Hareketinden ortak seminer

Dün saat 11.00'da Kürdistan Özgürlük Partisi PAK İl Binasında, PAK, Kürdistan Sosyalist Partisi PSK, ve Azadi Hareketi, Enfal Katliamı ve Cibranlı Halid Bey ve arkadaşlarının katledilişlerinin 93. yıldönümü vesilesiyle ortak basın açıklaması ve seminer düzenlediler.

amed-2-001.jpg

Kürdistan şehitlerine saygı duruşuyla başlayan etkinlik, Azadi Hareketi Siyasi İşler Sorumlusu Sıdkı Zilan'ın modöratörlüğünde okunan basın açıklamasıyla devam etti.

amed-6.jpg

Cibranlı Halid Bey ve arkadaşlarının şehadetlerine dair basın açıklaması PSK Diyarbakır İl Yöneticilerinden Hidayet Fidan, Enfal Katliamına dair basın metni de PAK Genel Yönetiminden Hanifi Turan tarafından okundu.

amed-7.jpg

Basın açıklamalarının ardından Hanifi Turan modöratörlüğünde seminere geçildi. Konuşmacı Tahsin Sever, Cibranlı Halil Bey ve arkadaşlarına dair seminer verdi. Ardından Kerem Serhatlı, Enfal Katliamı üzerine bir konuşma yaptı.

Seminerin ardından, katılımcıların soru ve cevaplarıyla, anma etkinliği başarılı bir şekilde sona erdi.

Mardin PAK İl Teşkilatı'nda anma

Öte yandan Mardin PAK İl Teşkilatı'nda da Enfal Katliamı anması ve Cibranlı Halid Bey ve arkadaşlarının şehadetlerinin 93. yıldönümü vesilesiyle basın açıklaması ve seminer verildi.

mardin-1.jpg

Kürtdistan şehitlerine saygı duruşuyla başlayan etkinlik, PAK Mardin İl Başkanı Bedran Acar'ın basın metnini okumasıyla devam etti.

mardin-2.jpg

Ardından PSK Mardin İl Başkanı Salihê Omerî ve Yazar Deham Hoca, konuşma yaptılar. 

Seminer, başarılı bir şekilde sonlandı.

Enfal Katliamı ve Cibranlı Halid Beyler Batman'da da anıldı

Enfal Katliamı ve Cibranlı Halid Bey ve arkadaşlarının şehadetlerinin yıldönümü dolayisiyle, Batman PAK İl Binasında da dün, bir dizi etkinlik gerçekleştirildi.

batman-2.jpg

PAK üyeleri ve dostlarının katılımıyla gerçekleştirilen etkinlik, Kürdistan, özellikle Enfal şehitlerine ve Cibranlı Halid Bey ve arkadaşlarına saygı duruşuyla başladı.

aziz-xoce-rezgiritn.jpg

PAK üyelerinden Ahmet Orhan tarafından okunan basın açıklamasının ardından PAK Batman İl Başkanı Aziz Özdemir, Cibranlı Halid ve arkadaşlarının şehadetlerine dair basın metnini okudu ve Enfal katliamına dair seminer verdi.

Seminerin ardından söz alan Şair Seydayê Gurdilî 'Şehitlerimizin ruhları şad olsun. Çünkü onların torunları bugün, bağımsızlığa doğru yürüyorlar' dedi ve 2 şiirini okudu.

batman-3.jpg

Seminerin sonunda Enfal Katliamı üzerine çekilmiş 'Sonsuz Umut' adlı belgesel gösterimi gerçekleştirildi. Seminer verimli bir şekilde son buldu.

batman-belgesel.jpg

 

Kozluk'ta da anma vardı

Batman Merkez teşkilatının yanı sıra PAK Kozluk İlçe Teşkilatı'nda da anma etkinliği gerçekleştirildi.

Enfal katliamının anıldığı pankartın asıldığı PAK İlçe teşkilatında, PAK Kozluk İlçe Başkanı Abdulmecit Hezer, basın metnini okudu.

hezo.jpg

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.