PAK: Sorunlar kayyım atamaları, hapis ve savaşla çözülemez

PAK: Sorunlar kayyım atamaları, hapis ve savaşla çözülemez

PAK (Kürdistan Özgürlük Partisi) 5 HDP’li (Halkların Demokratik Partisi) belediyeye kayyım atamaları ile ilgili bir açıklama yayınladı. PAK, sorunların kayyım atamakla çözülmeyeceğine dikkat çekti.

A+A-

PAK’ın açıklaması şu şekilde:

AK Parti Hükümeti, belediyelere kayyım atama siyasetini sürdürmeye devam ediyor.

 

HDP’nin Siirt, Iğdır, Baykan, Kurtalan ve Altınova Belediyelerine kayyım atanması ve Belediye Eşbaşkanlarının gözaltına alınması, çözümsüzlüğü derinleştiren bu siyasetteki ısrarı bir kez daha göstermiş oluyor.

 

Son dönemlerde gündeme getirilen ve Kürt milletinin millet olmaktan kaynaklı haklarını programlaştıran siyasi partilerin kapatılması için yürütülen kampanya, savaş ve saldırı siyaseti, devletin, uluslar arası konjonktürden de yararlanarak çözümsüzlükte ısrar etmeye devam edeceğini göstermektedir.

 

Kayyım atamaları da düşünce, ifade ve örgütlenme özgürlüğüne, seçmen iradesine yönelik saldırının bir parçasını oluşturmaktadır.

 

Onlarca kez söylediğimiz halde bir kez daha söylüyoruz: Belediyelere Kayyım atanması, Türkiye Devleti’nin hukuk sistemine göre bile, seçmen iradesini yok sayan, anti demokratik siyasi bir karardır.

 

Türkiye Devleti, Kürt karşıtlığına dayalı, sorunları savaş, hapis, kayyım ve siyasi partileri kapatma siyasetiyle bastırmaya çalışan bu politikasıyla hiç bir meseleyi çözemeyeceğini artık görmelidir.

 

Tecrübeyle sabittir ki, bir milleti yok sayarak üretilen sorunlar, her defasında daha büyük yıkımlara neden olan savaş ve şiddet yöntemleriyle değil, görüşmelerle, barışçıl yollarla iki milletin eşitliğiyle, demokrasi, özgürlük ve adaletin yaşam bulmasıyla çözülebilir.

 

Seçmen iradesine saygı duyulmalı ve Kayyım atamalarına derhal son verilmelidir.

 

Kürt milletinin varlığını, milli demokratik hak ve özgürlüklerini yok sayan, konuşan, yazan, siyaset yapan herkesi susturmaya çalışan bu anlayışa karşı, savaşa ve her türlü şiddete ‘hayır’ diyen, daha iyi bir gelecek isteyen herkesi, tavır almaya davet ediyoruz.

15.05.2020

 

PAK Basın ve İletişim Bürosu

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.