PAK: Şeyh Sait ve Arkadaşlarını Saygıyla Anıyoruz

PAK: Şeyh Sait ve Arkadaşlarını Saygıyla Anıyoruz

.

A+A-

1925 Kürt Ulusal Hareketi’nin ulusal lideri Şeyh Sait ve 46 arkadaşı 29.06.1925 günü Türkiye Devleti tarafından idam edildiler.

Şeyh Sait ve arkadaşları korsan bir mahkemenin uluslararası hukuku da ayaklar altına alarak yaptığı hukuk dışı bir ‘’yargılama’’ sonucunda , Diyarbakır’da Dağ Kapı semtinde 97 yıl önce idam edildiler.

Türkiye Devleti bugüne kadar Şeyh Sait ve arkadaşlarının mezar yerlerini ailelerine ve halkımıza açıklamış değil.

Türkiye Devleti bu idamlardan dolayı Kürdistan halkından özür dilemeli Şeyh Said, Seyid Riza , Xalid Begê Cibri, Yusuf Ziya Bey, Dr. Fuad, Haci Axti, Seyid Abdulkadir ve arkadaşlarının mezar yerlerini, Saidi Nursi’nin  mezar yerlerini açıklamalıdır.

Şeyh Sait ve arkadaşlarının uğruna yaşamlarını feda ettikleri dava, Şeyh Sait’in yüz binlerce torununun şehadetiyle, yurtseverce bir mücadele ile , Kürdistan’ın dört parçasında da bugüne kadar devam etmektedir.

Şeyh Sait ve Kürdistan özgürlük mücadelesinin tüm şehitleri , 50 milyon Kürt ve tüm Kürdistanlılar gibi, Kürdistan’ın özgürlük ve bağımsızlığının müjdesini bekliyorlar.

Özgürlük şehitlerinin ruhu Kürdistan’ın her parçasındaki kazanımlar ve elde edilecek siyasi statüler ile şad olacaktır.

Şehadetlerinin 97. yıldönümlerinde, Şeyh Sait’i, O’nunla birlikte idam edilen 47 arkadaşını, Cıbranlı Halit Bey, Yusuf Ziya Bey, Ali Rıza Bey Bahaddin Bey ,Faik Bey, Mele Evdırrehman Şırnexi, Dr.Fuad’ı, Hecî Axtî, Seyid Abdulkadîr’i, başkaldırı dönemi ve hemen sonrasında katledilen on binlerce insanımızı ve  tüm Kürdistan şehitlerini saygıyla  anıyoruz.
29.06.2022

PAK Basın ve İletişim Bürosu

b.webp

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.