PAK MYK üyesi Hanifi Turan Mezopotamya Ajansı'nın sorularını yanıtladı

PAK MYK üyesi Hanifi Turan Mezopotamya Ajansı'nın sorularını yanıtladı

PAK (Kürdistan Özgürlük Partisi) Merkez Yürütme Kurulu üyesi Hanifi Turan Mezopotamya Ajansı’ndan Fahrettin Kılıç ve Ergin Çağlar’ın sorularını yanıtladı. Ancak Turan’ın açıklamalarına haberde sansür yapıldığı ortaya çıktı.

A+A-

 

Haber Merkezi - PAK (Kürdistan Özgürlük Partisi) Merkez Yürütme Kurulu üyesi Hanifi Turan Mezopotamya Ajansı’ndan Fahrettin Kılıç ve Ergin Çağlar’ın sorularını yanıtladı. Ancak Turan’ın açıklamalarına haberde sansür yapıldığı ortaya çıktı.

Konu üzerine PAK yazılı bir açıklama yaptı. PAK açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Mezopotamya Ajansı PAK MYK üyesi Hanifi Turan ile güncel gelişmelere dair bir görüşme gerçekleştirdi.

Ama görüşmenin bazı kısımlarında Hanifi Turan'ın kimi açıklamaları sansürlenerek yayınlandı.

Hanifi Turan söz konusu röportajda Türkiye Devleti ve PKK'yi Kürdistan Federe Parlamentosu ve Hükümetinin varlığına, meşru yönetiminin iradesine saygılı olmaya çağırdı.

Ama Mezopotamya Ajansı Hanifi Turan'ın PKK'ye yapmış olduğu "PKK Kürdistan Federe Parlamentosu ve Hükümetinin varlığına, meşru yönetiminin iradesine saygılı davranmalıdır " çağrısını söz konusu röportajda yayınlamadı.

Ayrıca Hanifi Turan Mezopotamya Ajansıyla yaptığı röportajda Türkiye Devleti ve PKK'yi savaşa, askeri operasyonlara ve silahlı eylemlere son vermeye çağırdı.

Ama Mezopotamya Ajansı Hanifi Turan'ın PKK'ye yapmış olduğu "silahlı eylemlere son verin" çağrısına söz konusu röportajda yer vermedi.

Biz Mezopotamya Ajansı'nın bu yanlış tutumuna dikkat çekerek söz konusu röportajı Mezopotamya Ajansı'nın yayınlamış olduğu şekliyle sizlerle paylaşıyoruz.”

PAK Basın ve İletişim Bürosu

Mezopotamya Ajansında yer alan söz konusu haber şu şekilde:

Türkiye saldırılarının Kürtlerin ulusal birliğini hedeflediğini belirten PAK MYK üyesi Hanifi Turan, saldırılara karşı Kürt halkının silahı ve ilacının ulusal birlik olduğunu söyledi. 

Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK) Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi Hanifi Turan, Türkiye’nin Federe Kürdistan Bölgesi’ne yönelik başlattığı operasyonu değerlendirdi. Turan, saldırılara karşı Kürtlerin birlik olması gerektiğini ifade ederek, “Kürt halkının tek silahı ve ilacı ulusal birliktir” dedi. 

 

HER KAZANIM ÖNEMLİ

 

Federe Kürdistan Bölgesi’ne yapılan saldırıların yıllardır devam ettiğini ifade eden Turan, saldırıları kınayarak sorunun siyasi olarak çözülmesinden yana olduklarını aktardı. Son günlerdeki saldırıların yüzde yüz ulusal birliği hedeflediğini belirten Turan, “Kürdistan topraklarını ellerinde bulunduran Türkiye, İran, Suriye ve Irak gibi işgalci devletlerin tutumunu referandum sürecinde de gördük. Bu devletler o dönemde de hep beraber ortak bir tutum alarak hareket ettiler. O dönem İran kapılarını kapatmıştı, Irak asker göndermişti. Gördük ki hiçbiri, Kürt kazanımlarını desteklemiyor. Ondan dolayı diyoruz ki her kazanım önemlidir. Örneğin Rojava Kürdistan’ın kazanımı her parça için önemlidir yine Başur’un kazanımı herkesin, her parçanın kazanımıdır. Bunlardan kaynaklı saldırılara karşı, kazanımlara da sahip çıkılmalıdır. Bunun içinde partimiz başta olmak üzere herkes harekete geçmelidir” ifadelerini kullandı. 

 

‘UMARIM BU BAŞLANGIÇ OLUR’

 

Kürt Ulusal Birliği Partileri (PYNK) ve Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS) arasında 16 Haziran’da yapılan ulusal birlik anlaşmasını mutlulukla karşıladıklarını aktaran Turan, partilerinin de tutumunun aynı bu şekilde olduğunun altını çizdi. Turan, “Rojava’da isteğimiz partilerin bir araya gelerek kendi siyasi, ekonomik, eğitim, askeri gibi tüm alanlarda bir yönetim oluşturmasıdır. Bugün bunun olması bizi sevindirdi. Biz bu anlaşmadan yanayız. Bu anlaşma sürecini yöneten Sayın Neçirvan Barzani’yi, Mesut Barzani’yi ve Mazlum Kobani’yi kutluyoruz. Umut ediyoruz ki bu başlangıç olur ve umut ediyoruz ki statüye kavuşur Rojava” diye konuştu.  

 

‘KÜRT HALKININ İLACI BİRLİKTİR’

 

Turan, Rojava’da geliştirilen ittifak sonrası Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun yaptığı açıklamaya ilişkin de şunları söyledi: “Türkiye, İran, Irak ve Suriye hiçbir şekilde ulusal birliği kabul etmezler. Elbette bizi tehdit edebilirler, bize saldırabilirler de ama biz bu saldırılara karşı en büyük cevabımız olarak, en büyük silahımız olarak birliğimizi sağlamalıyız. Biz Kürt halkı olarak tek olmamız, hep beraber hareket etmemiz gerekir. Kürdistan çıkarları için birlik sağlanmalıdır. Kürt halkının ilacı budur. Biz Kürt ulusu olarak çıkarlarımızı her şeyin üstünde görmeliyiz. Onun için bun saldırılara karşı birlik olalım.” 

Haberin linkine buradan ulaşabilirsiniz:

 

http://mezopotamyaajansi22.com/tum-haberler/content/view/101410?fbclid=IwAR2iB1kqeun_Bu6w5O6kIC9OaquTLJNHVUMskhb-apLF2YpwuthMel8pGDg 

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.