PAK: Mustafa Selimi’nin Teslim Edilmesini ve İdamını Lanetliyoruz

PAK: Mustafa Selimi’nin Teslim Edilmesini ve İdamını Lanetliyoruz

PAK (Kürdistan Özgürlük Partisi) İran’a teslim edildikten sora idam edilen Kürt yurtsever Mustafa Selimi hakkında bir açıklama yaptı.

A+A-

Haber Merkezi - PAK (Kürdistan Özgürlük Partisi) İran’a teslim edildikten sora idam edilen Kürt yurtsever Mustafa Selimi hakkında bir açıklama yaptı.

PAK Basın ve İletişim Bürosundan yapılan açıklama şu şekilde:

“Kürt yurtseveri, Mustafa Selimi, peşmerge olarak gerçekleştirdiği bir eylem sonrası İran Devleti tarafından hapis cezasına çarptırılmış ve 17 yıldır cezaevinde bulunmaktaydı.

27 Mart 2020 günü Sakız Cezaevi’nde corona virüs sebebiyle gerçekleşen bir ayaklanmada, onlarca hükümlüyle beraber, Mustafa Selimi de cezaevinden kaçma fırsatını yakalamış. Ardından Mustafa Selimi hemen Güney Kürdistan’a geçmiş.

Kamuoyuna yansıyan bilgilere göre, Mustafa Selimi Güney Kürdistan’a geçtikten birkaç gün sonra, Güney Kürdistan’ın Pencewin İlçesi Emniyet Müdürlüğü’nde görevli bazı şahıslar tarafından İran Devleti Pasdarlarına teslim edilmiş.

Mustafa Selimi, daha sonra 11.04.2020 günü de İran Devleti tarafından Sakız Cezaevi’nde idam edilmiştir.

Kürdistan Bölge Hükümeti, yapmış olduğu resmi bir açıklamada, Mustafa Selimi’nin İran Devleti’ne teslim edilmesiyle ilgili olarak hiçbir bilgilerinin olmadığını; ama Kürdistan Bölge Hükümeti Başbakanı’nın talimatıyla bu konuyu araştırmak üzere özel bir Komisyonun görevlendirildiğini duyurdu.

Mustafa Selimi’yi hangi sebeple ve hangi şekilde olursa olsun,  İran Devleti’ne teslim edenleri kınıyoruz.

Kürdistan Bölge Hükümeti Başbakanı Sayın Mesrur Barzani’nin konuyu araştırmak üzere özel bir Komisyonu görevlendirmesi olumlu bir adımdır ve kendilerini bu adımlarında destekliyoruz. Kürdistan Bölge Hükümeti’nden  bu konuyu olabilecek en kısa zamanda  tüm açıklığıyla aydınlatmasını ve suçluların bulunarak cezalandırılmasını talep ediyoruz.

Mustafa Selimi’yi   idam eden İran Devletini lanetliyoruz. İran Devleti, idamlarla, katliamlarla, Kürt milletinin hak ve özgürlüklerini yok saymakla, ayaklar altına almakla Doğu Kürdistan’daki halkımızın özgürlük mücadelesini engelleyemeyecektir.

Mustafa Selimi’nin ailesine ve tüm halkımıza başsağlığı diliyoruz.”

13.04.2020

PAK Basın ve İletişim Bürosu

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.