PAK: KÜRT YURTSEVERİ VAKKAS ÇELİK’İ  SONSUZLUĞA UĞURLADIK

PAK: KÜRT YURTSEVERİ VAKKAS ÇELİK’İ SONSUZLUĞA UĞURLADIK

PAK (Kürdistan Özgürlük Partisi) bugün Kürt yurtseveri Vakkas Çelik’i kendi köyü olan Sûrgûc (Akbudak) köyünde toprağa verdi.

A+A-

Kürt yurtseveri Vakkas Çelik(Haydar/Cabir) 27.03.2020 günü Fransa’nın Paris şehrinde corona virüse yenik düşerek yaşama gözlerini yummuştu.

 

 

Bugün, saat 15.00 itibariyle Gaziantep Havaalanı’na indirilen Kürt yurtsever arkadaşımız saygıdeğer insan, Vakkas Çelik'in cenazesi, ailesi ve PAK heyetinin de refakatinde,  Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından alınarak Gaziantep’in Kelê (Araban)ilçesi, Sûrgûc(Akbudak) köyünde toprağa verildi.

 

 

Yavuzeli İlçesinden itibaren cenazeyi kontrol altına alan jandarma, defin esnasında Partimizin çelenk koymasına itiraz etti. Yasal bir parti olduğumuzun anlaşılması üzerine kısa sürede giderilen bu 'küçük' anlaşmazlık dışında herhangi bir sorun yaşanmadan, corona virüsü önlemleri çerçevesinde özgürlük mücadelemizin emektarı, mücadele adamı Vakkas Çelik toprağa verildi.

 

 

Defin esnasında, corona virüs tedbirlerinden dolayı sadece yurtsever arkadaşımız Vakkas'ın aile fertlerinin yanı sıra,  PAK heyeti ve Surguc’lü köylülerin temsilcileri hazır bulunabildiler.

 

Hayatını halkına adayan Vakkas Çelik( Haydar/Cabir)'ı, yaşamakta olduğumuz olağanüstü şartlar nedeniyle adına yakışır bir vedayla sonsuzluğa uğurlayamadığımız için üzgünüz. Biliyoruz ki dünyanın dört bir yanında Vakkas için çarpan binlerce yürek bizimle birlikteydi.

 

Emektar, mücadeleci, fedakâr, yurtsever arkadaşımız Vakkas Çelik hep bizimle olacak.

03.04.2020

PAK Basın ve İletişim Bürosu

4-056.jpg

3-1.jpg

2-1.jpg

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.