PAK: Kızıltepe ve Derik’in 200’ü Aşkın Köyündeki Elektrik ve Su Kesintisi Bir İnsanlık Suçudur

PAK: Kızıltepe ve Derik’in 200’ü Aşkın Köyündeki Elektrik ve Su Kesintisi Bir İnsanlık Suçudur

PAK (Kürdistan Özgürlük Partisi) yaptığı yazılı bir açıklama ile Kızıltepe ve Derik’in 200’ü aşkın köyündeki elektrik ve su kesintisi kınadı: Kızıltepe ve Derik’in 200’ü aşkın köyündeki elektrik ve su kesintisi bir insanlık suçudur

A+A-

PAK Basın ve İletişim Bürosu’ndan yapılan açıklama şu şekilde:

Türkiye Devleti 21 günden fazla bir süredir Mardin’in  Kızıltepe ve Derik İlçelerine bağlı 200’ü aşkın köyün elektriğini kesmiş durumdadır. Elektrik kesintisi bu köylerde suların kesilmesine de sebep olmuştur.

Tüm dünyanın Corona virüsle savaştığı, hijyen tedbirlerinin ve suyun  yaşamsal önem kazandığı böylesi hassas bir süreçte, su ve elektriğin kesilmesi, halkı ölüme mahkum  etmekten başka bir anlama gelmez.

Genel ekonomik krizin yanında Corona virüsün de yol açtığı yeni sorunlarla birlikte, elektrik ve suyun kesilmesiyle  200’ü aşkın köyün  var olan ekonomik problemleri on kat daha ağırlaştırılmıştır..

Türkiye Devleti elektrik fiyatları konusunda da ayrımcılık yapmaktadır. Kuzey Kürdistan illerinde çiftçilerin ödedikleri elektrik bedeli, Trakya, Adana, Ege Bölgeleri ve şehirlerinde alınan elektrik bedellerinin iki katı kadardır. Bu da hem ciddi bir ayrımcılık, hem de bir haksızlık ve zulümdür.

Elektrik kesintisinin yapıldığı bu dönem, buğdayın tam da Süt Olum Dönemi’dir.Böylesi bir aşamada elektrik kesintisi, hem buğdayın verim oranını hem de kalitesini büyük oranda düşürmektedir.,

Elektrik kesintilerinin devam etmesi durumunda, 4 milyon hektarlık bir alanda  ikinci ürün olarak Mısır ekimi de yapılamayacaktır.Bu da var olan krizi daha bir derinleştirecektir.

Genel olarak yaşanan ekonomik krize Corona virüsün yol açtığı ekonomik krizin eklenerek büyük sorunlara yol açtığı böylesi bir süreçte, elektrik ve su kesintileriyle köylülerin cezalandırılması var olan bu çifte ekonomik krizi daha bir içinden çıkılmaz boyutlara vardıracaktır.

Türkiye Devleti acilen Kızıltepe ve Derik’teki elektrik ve su  kesintilerine son vermelidir.

Kurdistan, Türkiye ve dünyadaki tüm siyasi partileri, insan hakları, adalet,  özgürlük savunucusu tüm sivil kuruluşları, grup ve şahsiyetleri Türkiye Devleti’nin elektrik ve su kesintileriyle halkımızı cezalandırmasına karşı seslerini yükseltmeye ve bu uygulamanın durdurulması için gerekli tüm girişimlerde bulunmaya çağırıyoruz.

05.06.2020

PAK Basın ve İletişim Bürosu

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.