PAK: Holokost (Yahudi Soykırımı) Kurbanlarını Saygıyla Anıyoruz

PAK: Holokost (Yahudi Soykırımı) Kurbanlarını Saygıyla Anıyoruz

Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK) ikinci Dünya Savaşı sırasında Nazi Almanyası’nda yaşanan Yahudi soykırımını yayınladığı bir mesajla lanetledi.

A+A-

Haber Merkezi- Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK) ikinci Dünya Savaşı sırasında Nazi Almanyası’nda yaşanan Yahudi soykırımını yayınladığı bir mesajla lanetledi.

PAK mesajında şu ifadeleri kullandı:

 

“Holokost, İkinci Dünya Savaşı'nda Nazi Almanya’sının Yahudilere karşı uyguladıkları sistematik soykırımdır.


 

Birleşmiş Milletler tarafından 2005 yılında kabul edilen karar uyarınca, Auschwitz’deki toplama kampında tutulan esirlerin kurtarılışının yıl dönümü olan 27 Ocak, her yıl tüm dünyada Yahudi Soykırımı Kurbanlarını Anma Günü olarak kabul ediliyor.


 

İkinci Dünya Savaşı Nazi Almanyası tarafından kurulan ve sayıları bini bulan toplama kamplarında yaklaşık 6 milyon Yahudi’nin ya öldürüldüğü ya da işkence ve hastalığa bağlı olarak yaşamını yitirdiği , "ölüm yürüyüşlerinde“ ya da “Getto“ diye tabir edilen bölgelerde kurşuna dizilerek can verdiği biliniyor.


 

Auschwitz'te 1940 -1945 yılları arasında 6 milyona yakın insan katledildi. Kampta esir tutulanlar, 27 Ocak 1945 tarihinde Sovyet askerleri tarafından kurtarıldı.


 

Tarihi boyunca defalarca soykırıma uğramış Kürt milleti jenosidin acılarını, yaralarını çok iyi biliyor.


 

Hiçbir milletin soykırıma uğramaması dileğiyle, Holokost kurbanlarını saygıyla anıyor; Nazi Faşizmini bir kez daha lanetliyoruz.”

27.01.2020


PAK Basın ve İletişim Bürosu

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.