PAK: Filistin ve İsrail arasındaki sorunlar barışçıl yollarla çözümlenmelidir

PAK: Filistin ve İsrail arasındaki sorunlar barışçıl yollarla çözümlenmelidir

.

A+A-

PAK(Kürdistan Özgürlük Partisi): Filistin ve İsrail arasındaki sorunlar barışçıl yollarla çözümlenmelidir.

"Filistin ve İsrail arasındaki sorun Ortadoğu’da henüz kapanmamış bir yara olarak kanamaya devam ediyor.

Bu sorun bugüne kadar binlerce insanın yaşamını yitirmesine, haksızlıklara ve kaosa sebep olmuştur.

Birkaç gündür Filistin ve İsrail arasında çatışma, ölüm ve huzursuzluk yeniden boy verdi.Ve her zamanki gibi, yine en büyük zararı sivil halk görmekte ve dini, kutsal mekanlar hedef alınmaktadır.

Filistin ve İsrail arasındaki sorunda bugüne kadar yaşanan tecrübelerin ve sorunun gelmiş olduğu boyutun da ispatladığı gibi, sorunu şiddete dayalı yöntemlerle çözmeye çalışmak, çözümsüzlüğü daha da derinleştirmektedir. Bu sorun görüşmeler yoluyla, uluslar arası gözlemcilerin hakemliğinde masa başında çözümlenmelidir.

Daha fazla insanın yaşamını yitirmemesi ve dökülen kana ‘dur’ demek için, ateşkesin sağlanması için, Birleşmiş Milletler’i (BM) derhal müdahale etmeye çağırıyoruz.

Dört parçadaki Kürdistan halkını da , Filistin ve İsrailliler arasındaki sorunun kan dökülerek daha da derinleşmesinde çıkar gören ve vekalet savaşları yürütmeye çalışan kimi devletlerin oyununa gelmemeye, daha dikkatli davranmaya, barışçıl yol ve yöntemleri desteklemeye çağırıyoruz.Ayrıca, dikkatleri halkımıza uygulanan zulüm ve haksızlıklardan başka sorunlara yönelterek , gündemi değiştirmeye çalışan Türkiye ve İran gibi devletlerin bu siyasetine de alet olunmamalıdır.

Filistin ve İsraillileri de, sivil halka, dini, kutsal mekanlara zarar veren her türlü saldırıyı derhal durdurmaya, bütün sorunları diyalog ve görüşmeler yoluyla çözmeye çağırıyoruz.

Filistin ve İsrail sorunu, uluslar arası gözlemcilerin hakemliğinde, iki devletli çözüm esas alınarak ve her iki tarafın birbirlerini kabul ettikleri, birbirinin varlığına saygı duydukları bir anlayışla çözülebilir."

12.05.2021

PAK Basın ve İletişim Bürosu

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.