PAK: Ezidi Kürt Kardeşlerimizin Çarşema Sor Bayramı’nı Kutluyoruz

PAK: Ezidi Kürt Kardeşlerimizin Çarşema Sor Bayramı’nı Kutluyoruz

.

A+A-

"Çarşema Sor Bayramı, Ezidi Kürt kardeşlerimizin en büyük bayramıdır.

Ezidi Kürtler , eski takvime göre nisan ayının ilk çarşamba gününün evrenin ve yaşamın başlangıç günü olduğuna inanıyor ve bugünü Çarşema Sor Bayramı,Yılbaşı Bayramı olarak kutluyorlar.

Ezidi dini Kürdistan’daki en eski dinlerden biridir. Ve Çarşema Sor Bayramı’nın da kendine özgü dini, sosyal, kültürel tarihsel bir önemi vardır.

Ezidi Kürt kardeşlerimiz tarihleri boyunca bir çok katliam, haksızlık, saldırı ve trajedilere maruz kaldılar. Ama onlar Kürt kimliğinden, Kürt dilinden, kendi dini, kültürel, inanç ve değerlerinden vazgeçmediler.

Çarşema Sor Bayramı vesilesiyle, dünyadaki tüm Kürt ve Kürdistanlıları, Ezidi Kürtlere yönelik her türlü saldırı, haksızlık ve zulme karşı tutum almaya ve hiç kimsenin onları ötekileştirmelerine, ezmelerine yol vermemeye çağırıyoruz.

Güney Kürdistan Bölge Parlamentosu, Başkanlığı, Hükümeti ve Peşmerge Güçleri’nin Ezidi Kürtlerinin yaralarının sarılmasında pozitif ayırımcılık temelinde gerekli her türlü özel tedbir ve kararları alacaklarına ve uygulayacaklarına inanıyoruz. Aynı şekilde, Kürdistan Bölgesel Yönetimi resmi kurumlarının idaresinde Ezidi Kürtlerinin tüm insani, dini, kültürel değer, hak ve özgürlüklerinin ve çoğunlukta oldukları bölgelerde, yerel yönetimlerde kendilerini yönetme haklarının her türlü, yasal, hukuki ve sosyal güvence ve garantilere kavuşturulacağına da inanıyoruz.

Milli, yurtsever duygu, düşünce ve anlayışımızla Ezidi Kürt kardeşlerimizin Çarşema Sor Bayramları’nı,Yılbaşı Bayramlarınıı kutluyoruz."

14.04.2021

PAK Basın ve İletişim Bürosu

1-091.jpg4-079.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.