PAK-Avrupa: İsveç ve Finlandiya’da yaşayan Kürt siyasetçiler terörist değildirler Türkiye Devleti’nin bu söylemini kınıyoruz

PAK-Avrupa: İsveç ve Finlandiya’da yaşayan Kürt siyasetçiler terörist değildirler Türkiye Devleti’nin bu söylemini kınıyoruz

.

A+A-

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsveç ve Finlandiya'daki Kürt mültecilerini terörist olmakla, İsveç ve Finlandiya'yı da "teröristlerin yuvası" olmakla suçlamıştır.  Türk hükümeti bu ülkelerde yaşayan Kürt siyasileri için yanlış ve gerçek olmayan bilgiler aktarıyor. Bu tür söylemleri kınıyoruz.

Türkiye'nin İsveç ve Finlandiya’nın  NATO'ya  katılmamaları yönünde Kürtleri şantaj malzemesi olarak kullanması ve Kürtler üzerinden bu ülkelere "veto" yaptırımı uygulamasına  geçmek istemesi Kürt  camiasını  rahatsız etmiştir. İsveç ve Finlandiya  dış politikalarını, kendi değerlerini esas alarak, neyin doğru ve yanlış  olduğuna bağımsız olarak değerlendirerek ona göre karar vereceklerdir. İnanıyoruz ki, bu ülkeler Türkiye’deki rejimin beklentilerine veyahut taleplerine uygun davranarak hareket etmeyeceklerdir, elbette.

Türkiye Devleti , Kürtlerin hiçbir milli, demokratik hak ve özgürlüğünü kabul etmemekte, Anayasa ve yasalarında Kürt dili bile hala yok sayılmakta, yasaklanmaktadır. Türkiye Devleti , Kürt karşıtlığı üzerinden siyaset yürütmektedir.Türkiye Devleti, şiddetle, terörle hiçbir alakası olmayan  binlerce  Kürt siyasetçi, yazar, aydını da  , bilinçli olarak, ‘’Terör örgütü üyesi olmak, terör propagandası yapmak’’la  suçlamakta, cezalandırmaktadır.

Tüm NATO üyesi devletleri,  Türkiye’nin Kürtlerin milli hak ve özgürlüklerini, düşünce, ifade, inanç, örgütlenme özgürlüğünü yok sayan, ayaklar altına alan, Kürt karşıtlığı üzerinden siyaset yürüten ve Kuzey, Rojava ve Güney Kürdistanı’na yönelik  askeri operasyonlar yapan, işgaller gerçekleştiren Türkiye Devleti’ne artık ‘’dur’’ demeye çağırıyoruz.

PAK-Avrupa

(Kürdistan Özgürlük Partisi Avrupa Destekçiler Meclisi)

p-006.jpg

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.