PAK: Alişer Bey ve Zarife Hanım’ı Saygıyla Anıyoruz

PAK: Alişer Bey ve Zarife Hanım’ı Saygıyla Anıyoruz

PAK (Kürdistan Özgürlük Partisi) 1938 Dersim Soykırımı sırasında katledilen Alişer Bey ve eşi Zarife Hanım’ı katledilişlerinin 83. yıldönümünde unutmadı.

A+A-

PAK (Kürdistan Özgürlük Partisi) 1938 Dersim Soykırımı sırasında katledilen Alişer Bey ve eşi Zarife Hanım’ı katledilişlerinin 83. yıldönümünde unutmadı. Konu ile ilgili yazılı bir açıklama yapan PAK Basın ve İletişim Bürosu açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Bugün, Kürt milletinin yiğit önderlerinden Alişer Bey ile eşi Zarife Hanım’ın katledilişlerinin 83. yıldönümü. Kürtleri yok sayan Cumhuriyet Türkiyesine karşı Kürt milletinin meşru haklarını tesis etmek amacıyla başlatılan Koçgiri Başkaldırısı'nın önderlerinden Alişer Efendi ile eşi Zarife Hanım’ı saygı ve sevgiyle yad ediyoruz.

Alişer Bey ve Zarife Hanım, Koçgiri Hareketi’nin yenilgisinin ardından Dersim bölgesine çekildiler. Yıllarca Dersim dağlarında yaşadılar. Desim’de bir soykırım saldırısı için hazırlık yapan Türkiye Devleti ilk iş olarak Alişer Bey ve Zarife Hanım’ı katletmenin arayışına girdiler. Alişer Bey ve Zarife Hanım 9 Temmuz 1937 günü, yıllardır yaşadıkları Desim dağlarında, Türk Devleti’yle işbirliği yapan, kendi kirvesi olan Zeynel tarafından katledildiler, başları kesildi ve Türk Devleti’ne teslim edildi. Bedenlere ne olduğu hala ‘’devlet sırrı’’dır.

Katledilişlerinin 83. Yıl dönümünde Alişer Bey ve Zarife Hanım’ı ve tüm Kürdistan şehitlerini saygıyla anıyoruz.

09.07.2020

PAK Basın ve İletişim Bürosu

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.