PAK: 1 Mayıs Dünya İşçi ve Emekçilerine Kutlu Olsun!

PAK: 1 Mayıs Dünya İşçi ve Emekçilerine Kutlu Olsun!

PAK (Kürdistan Özgürlük Partisi) yayımladığı bir mesajla 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramını kutladı.

A+A-

PAK Basın ve İletişim Bürosu’ndan yayımlanan mesajda şu ifadeler kullanıldı:

“1 Mayıs dünya işçi ve emekçilerinin birlik, mücadele ve dayanışma günüdür. Bugün 2020 1 Mayıs’ı tüm insanlığın corona virüs tehlikesiyle karşı karşıya olduğu bir süreçte kutlanıyor.

Corona virüsün yol açtığı ekonomik kriz,  Kürdistan ve Türkiye’de  milyonlarca işçi ve emekçinin yaşam koşullarının daha da ağırlaşmasına, yoksulluğun daha da derinleşmesine yol açmaktadır. 

9-029.jpg

Tüm milli demokratik hak ve özgürlüklerinden de yoksun bırakılan Kürdistan işçi ve emekçileri, yoksulluk, işsizlik ve ağır yaşam koşullarıyla daha fazla yüz yüze bırakılmaktadırlar.

Bu nedenle de, Kürdistan işçi ve emekçileri , ekonomik hak özgürlükleri için, onurlu bir yaşam, sosyal adalet , eşitlik, demokrasi ve özgürlük  için yürütülecek mücadeleyi,  kendi ülkelerinin özgürlük ve kurtuluş mücadelesiyle bütünlüklü bir bilinçle sürdürmelidirler.

7-032.jpg

Kürdistan Özgürlük Partisi(PAK),  ‘’Kürdistan’a Özgürlük, Kürdistan’da Özgürlük’’ şiarıyla, özgür bir Kürdistan’da, sosyal adaletin tesis edileceği insanca bir yaşam için,  mücadelesini sürdürmektedir.

Dünya işçi ve emekçilerinin birlik, mücadele ve dayanışma gününde, tüm insanlık olarak, tüm Kürdistan halkı olarak,  corona virüs tehlikesine karşı dayanışmanın, birbirini sahiplenmenin bir insanlık görevi olduğunun bilinciyle, Kürdistan ve tüm dünya işçi ve emekçilerinin 1 Mayısını kutluyoruz.”

 

1 Mayıs 2020

PAK Basın ve İletişim Bürosu

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.