Özerk Yönetim'den Rejimle siyasi görüşmeler iddiasına yalanlama

Özerk Yönetim'den Rejimle siyasi görüşmeler iddiasına yalanlama

.

A+A-

Özerk Yönetim, Rejimle siyasi görüşmeler yapıldığına dair haberleri yalanladı.

Bugün, Özerk Yönetim(AANES) ve Suriye Demokratik Konseyi (SDC), Suriye Rejimi arasında siyasi toplantılar yapıldığına dair haberleri yalanladı.

Özerk yönetim Dış İlişkiler Departmanı yaptığı açıklamada, bazı partilerin son zamanlarda Özerk Yönetim ve SDC ile Suriye Rejimi arasında görüşmeler yapılmasına ilişkin haberleri yaydığını ve bazılarının çekişme koşulları ve noktaları hakkında konuştuklarını söyledi.

SDC, Demokratik Suriye Güçleri'nin (DSG) ve Özerk Yönetimi'nin (AANES) siyasi kanadıdır. 2015 yılında kuruldu ve Rojava’daki tüm toplulukları içeriyor.

Açıklamada, "Şam ile aramızda herhangi bir siyasi görüşme gerçekleşmedi, daha ziyade Demokratik Suriye Güçleri (DSG) ile Suriye ordusu arasında Kobani ve Menbic’te 2019 uzlaşı ve anlaşması çerçevesinde sadece sınırların korunmasına yönelik bir uzlaşı var" denildi.

Ekim 2019'daki Türkiye’nin operasyonunun ardından Türkiye, biri Rusya ve diğeri ABD ile tüm düşmanlıkların durdurulması ve DSG'nin Türkiye sınırından 32 km geri çekilmesini öngören iki ateşkes anlaşması imzalamıştı.

Anlaşmalar, buradaki tüm düşmanlıkların durdurulmasını ve anlaşmaların uygulanmasını izlemek için Türk-Rus ortak devriyelerinin yanı sıra DSG'nin Türkiye sınırından 30 km derinlikte çekilmesini öngörüyordu.

DSG, anlaşmaya göre sınır bölgelerinden çekildi.

Ayrıca açıklamada, Özerk Yönetim ve SDC adına resmi çerçeve dışında dolaşan her şeyin temelsiz olduğu belirtildi.

Özerk yönetim, istikrar ve Suriye içi anlayışı sağlamak için ulusal diyalog ilkelerine bağlılığını vurguladı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.