OSMAN AYDIN: İTTİHAT VE TERAKKİ’NİN DEVLET ADINA SAHTEKÂRLIĞI

OSMAN AYDIN: İTTİHAT VE TERAKKİ’NİN DEVLET ADINA SAHTEKÂRLIĞI

.

A+A-

Osman AYDIN

Geçenlerde bir dostum bana yazarı Dr. Friç görünen Arap harfleriyle Osmanlıca yazılmış, KÜRTLER isimli bir kitap yolladı. Kendisine teşekkürlerimi sunuyorum. Bu kitabı ben daha Hukuk Fakültesi’nde öğrenciyken (1960’lı yıllar) İstanbul Bayazit’teki Sahaflar Çarşısı’nda bulmuş ve almıştım.

Kürtlerin ve Kürt dilinin yokluğu üzerine İttihat ve Terakki tarafından 1918 yılında yazdırılmış olan “KÜRTLER, TARİH VE İÇTİMAİ TEDKİKAT” isimli bu kitap, kendilerinin ciddiyetine kendileri de inanmamış olmalılar ki inandırıcı olsun diye ismi olup cismi olmayan hayali Dr. Friç, “Alman bilim adamı”, “Alman Bilimler Akademisi üyesi” “Alman şarkiyatçı” gibi unvanlarla da donatılarak bir palyaço kılığında sahneye sürülmüş ve kitabın basımının da “Berlin Şark Akademisi” tarafından gerçekleştirilmesi sağlanmıştır.

Almanca’da (Ç) harfi yoktur. Bu sesi elde edebilmek için (TSCH) kombinasyonu kullanılır. Neden bu Alman bilim adamının adı FRİÇ olarak yazılmış acaba? Anlaşılıyor ki mızrak çuvala sığmamış.

Kitabın gerçek yazarı İttihat ve Terakki’nin görevlendirdiği, Arnavut kökenli Osmanlı Gizli Servis ajanı HABİL ADEM isimli kiralık bir kalemdir. Anlaşıldığı kadarıyla bu da onun gerçek adı değildir. Kod adı olarak kullanmıştır. Asıl adı NACİ İSMAİL’dir ve Soyadı Kanunundan sonra kendisine PELİSTER soyadını almıştır.

PELİSTER soyadı size bir şey hatırlatıyor mu?

Suna Gönül Pelister isimli bir kadının, 1990’ların ortalarında, Kuşadası’nda, Çiller ailesi adına bir çiftlik satın almıştı ve iki yıl sonra karı-koca Çiller bu çiftliği kendi üzerlerine geçirmişlerdi. Mehmet Bayrak Gönül Suna Pelister’in sahte Dr. Friç’ın yani Naci İsmail Pelister’in kızı veya torunu olduğunu yazar.

Bu konuda daha fazla bilgi için İsmail Beşikçi ve Mehmet Bayrak’ı okumanızı öneririm.

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.