OSMAN AYDIN: ÇELİŞEN İKİ BELGE

OSMAN AYDIN: ÇELİŞEN İKİ BELGE

"Bu metin, MİT ile ilişkisi olan, Mazgirt / Mûxûndûlu ve bir zamanlar Abdullah Öcalan’ın kayınpederi Ali Yıldırım tarafından Arap harfleri ile Kürtçenin Kırmançkî’ye (Dersim Dimilîsi) çevrilerek, uçakla 4 Mayıs 1937 günü Dersim direniş bölgesine atılmıştı

A+A-

 

Osman AYDIN

“ Sizi ayaklandırmaya çalışan zavallıları Cumhuriyet hükûmetine teslim ediniz. Veyahut onlar kendileri teslim olmalılar. Bu takdirde cümleniz (hepiniz) masum (suçsuz) kalacaksınız. Teslim edilenler veya kendiliğinden teslim olanlar dahi Cumhuriyet’in adli muamelesinden başka hiç bir şey görmeyecekler. Aksi takdirde, yani dediklerimizi yapmazsanız, her tarafınızı sarmış bulunuyoruz. Cumhuriyetin kahredici orduları tarafından mahvedileceksiniz.”

Bu metin, MİT ile ilişkisi olan, Mazgirt / Mûxûndûlu ve bir zamanlar Abdullah Öcalan’ın kayınpederi Ali Yıldırım tarafından Arap harfleri ile Kürtçenin Kırmançkî’ye (Dersim Dimilîsi) çevrilerek, uçakla 4 Mayıs 1937 günü Dersim direniş bölgesine atılmıştır.

Yine aynı gün altında Mustafa Kemal Atatürk ve Başbakan İsmet İnönü ve bütün bakanların imzasıyla bir Bakanlar Kurulu Kararnamesi yayınlanır.

Bu bildiri ile aşağıdaki kararname metni karşılaştırıldığında “bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu” dedirten cinsten bir çelişkiyi görmekteyiz.

“Sadece taarruz hareketi ile ilerlemekte iktifa ettikçe (yetindikçe) isyan odakları daimi olarak yerinde bırakılmış olur. Bunun içindir ki silah kullanmış olanları ve kullananları yerinde ve sonuna kadar zarar veremeyecek hale getirmek, köyleri kâmilen (tamamen) tahrip etmek ve aileleri uzaklaştırmak lüzumlu görülmüştür.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.