“Operasyon bölgesine götürülen köylülerden ‘Siz onların yerlerini biliyorsunuz’ diyerek işkenceyle bilgi almaya çalışıyorlar”

“Operasyon bölgesine götürülen köylülerden ‘Siz onların yerlerini biliyorsunuz’ diyerek işkenceyle bilgi almaya çalışıyorlar”

.

A+A-

İnsan Hakları Derneği Hakkari Eş Genel Başkanı Av. Yusuf Çobanoğlu: “Dün gece biz 23.00 sularında gözaltına alınan kişileri görmeye gittiğimizde iki meslektaşımız darp edildi. ‘Niye geldiniz buraya?’ sorularıyla karşılaştık. Akabinde saat gece 02.00 civarında biz 6-7 meslektaş yeniden gittik Jandarma karakol komutanlığına. İki kişiyle görüştük, biriyle ben görüştüm. Gözaltına alındıktan sonra aralıksız işkence gördüklerini ve zorla evrak imzalatmaya çalıştıklarını beyan etti bana.

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde bulunan bir köye yapılan baskında gözaltına alınan, aralarında çocukların da bulunduğu 20 köylünün işkence ve darp gördüğü iddia edildi.

İnsan Hakları Derneği Hakkari Eş Genel Başkanı Av. Yusuf Çobanoğlu, Serbestiyet’e yaptığı açıklamada köylülere yönelik gözaltılar hakkında şunları söyledi:

“Dün gece köye baskın yapıldı. 20’den fazla kişi gözaltına alındı. Şu an hali hazırda bizim bildiğimiz 2 kişi gözaltında. Dün gece biz 23.00 sularında gözaltına alınan kişileri görmeye gittiğimizde iki meslektaşımız darp edildi. ‘Niye geldiniz buraya?’ sorularıyla karşılaştık.

“Akabinde saat gece 02.00 civarında biz 6-7 meslektaş yeniden gittik Jandarma karakol komutanlığına. İki kişiyle görüştük, biriyle ben görüştüm. Gözaltına alındıktan sonra aralıksız işkence gördüklerini ve zorla evrak imzalatmaya çalıştıklarını beyan etti bana. Yüzünde tokat izleri vardı. Genelde gözaltındaki darplarda yüze değil de vücudun farklı yerlerine şiddet uygulanır ama burada direkt yüze de vardı. Adam yanımızda hüngür hüngür ağladı, ‘Bizi buradan, bunların elinden kurtarın’ diyerek.

“Köye baskın yapılmasının, köylülerin gözaltına alınmasının sebebi yine bölgede yapılan bir operasyon. Köylülere, ‘Siz onların yerlerini biliyorsunuz’ diyerek işkenceyle bilgi almaya çalışıyorlar.”

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.