Onay Olmadan ‘Millet Bahçesi’ Bitirildi

Onay Olmadan ‘Millet Bahçesi’ Bitirildi

Diyarbakır Sur ilçesinde yapılan “Millet Bahçesi”, Diyarbakır Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’nün onayından geçmeden bitirildi.

A+A-

Diyarbakır Sur ilçesinde yapılan “Millet Bahçesi”, Diyarbakır Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’nün onayından geçmeden bitirildi.

UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde olan Diyarbakır surlarının dibinde yapılan millet bahçesi için Diyarbakır Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü'nün onay başvurusu sonuçlanmadan yapımı tamamlandı.

 

Diyarbakır'ın Fiskaya Mahallesi'nin tarihi İçkale bölgesinden başlanarak Mardin Kapı'ya kadar Dicle Nehri ve Hevsel Bahçeleri'ne paralel olarak 150 dönüm alan üzerinde yapılan “Millet Bahçesi”, 5 ayın ardından tamamlandı. Yapımı için 3 aylık süre biçilen ancak 5 ayda, yaklaşık 24 milyon TL'ye mal olan bahçenin yapımı için Kültür Varlıkları Koruma Bölge Müdürlüğü’nden gerekli izinler çıkmadan tamamlandı.

 

ERDOĞAN’IN SEÇİM VAADİ

 

Diyarbakır surlarının en zayıf kısmının bulunduğu doğu bölgesinde iş makinelerinin hem orada bulunan gece kondularının istimlak edilerek yıktırılması hem de düzeltme çalışmaları sırasında yer yer surlarda tahribatlara neden olan bahçe, AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimleri'ne ilişkin AKP'nin seçim vaadi olarak hayata geçirildi.

 

ONAY VERİLMEZSE!

 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının projelendirdiği ve ihalesini yaptığı, yerel idari birimlerinde katkıda bulunduğu bahçe, 5 ayın sonunda tamamlanarak açıldı. Diyarbakır Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’ne yapılan başvuru onaylanmadan tamamlanan bahçeye, kurulun onay vermemesi durumunda akıbetinin ne olacağı sorusu cevaplanmayı bekliyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.