OHAL Komisyonu’nun ret gerekçesi: 50 yıl önce dağılmış örgütle iltisaklı

OHAL Komisyonu’nun ret gerekçesi: 50 yıl önce dağılmış örgütle iltisaklı

.

A+A-

Dersim'de, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nde çalışırken ihraç edilen Selman Toyam'ın iade başvurusu OHAL Komisyonu tarafından reddedildi. Komisyonun ret gerekçesi ise Toyam'ın, 1972'de dağılan THKP-C'yle "irtibat ve iltisakının" olduğunun ileri sürülmesi.

Türkiye, OHAL yetkilerinin sona erdiği son tarih olan 31 Temmuz’dan önce yaşanan kamudan ihraçları konuşurken, Tunceli’de 2017’de 36 yıldır çalıştığı işinden ihraç edilen Selman Toyam’ın göreve iade talebine verilen ret gerekçesi şaşırttı. OHAL Komisyonu Toyam’ın göreve iadesini, 1972’de dağılan THKP-C’yle iltisaklı olmakla suçlayarak reddetti.

Halk TV yazarı İsmail Saymaz, bugünkü köşe yazısında, Tunceli’de görevinden KHK ile ihraç edilen ve OHAL Komisyonu’ndan ret alan Selman Toyam’ın hikayesini yazdı. “Binlerce vatandaş bir yargı kararı olmadan, geçelim kararı, soruşturma dahi açılmadan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kamu görevinden ihraç edildi, ediliyor” diyen Saymaz, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Tunceli İl Müdürlüğü’nde işçi olarak çalışırken 6 Ocak 2017’de ihraç edilen Selman Toyam’ı gündeme getirdi.

Toyam’ın, Olağanüstü Hal İşlemleri İnceleme Komisyonu’na başvurarak, itiraz ettiğini aktaran Saymaz, “Komisyon yaklaşık 5,5 yıl sonra, 8 Haziran’da yanıt verdi. Tahmin edileceği üzere itiraz reddedildi” dedi.

OHAL KOMİSYONU: THKP-C ÖRGÜTÜYLE İRTİBAT VE İLTİSAKLI 

Kararda, şu gerekçe gösterildi:

“Başvurucunun kurum dosyasında THKP-C terör örgütü ile irtibatlı ve iltisaklı olduğu yönünde yapılan değerlendirme ile inceleme bölümünde belirtilen diğer tespitler başvurucunun THKP-C terör örgütüyle irtibat ve iltisakını ortaya koymaktadır.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.