ODTÜ, 'Verşan Kök ODTÜ'ye rektör olamaz' dedi

ODTÜ, 'Verşan Kök ODTÜ'ye rektör olamaz' dedi

ODTÜ'de 33'üncü Bahar Şenliği'nin iptal edilmesini protesto eden öğrenciler maketten yaptıkları traktör ile rektörlük binası önünde toplandı. Öğrenciler, "Verşan Kök ODTÜ'ye rektör olamaz" sloganı attı.

A+A-

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Rektörlüğü maddi gerekçelerle 33’üncü Bahar Şenliği’nin yapılamayacağını duyurdu. Sanatçıların sosyal medya üzerinden desteğini açıklamasının ardından Haluk Levent ile görüşen yönetim yeni bir mesaj yayınlayarak şenliğin sanatçıların desteğiyle yapılacağını açıkladı. Yönetimin ilan ettiği son programda Devrim Stadı yer almadı.

Üniversite yönetiminin bahar şenliklerine ilişkin tutumuna tepki gösteren çok sayıda öğrenci bugün rektörlük binası önünde bir araya gelerek üniversite yönetimini protesto etti.

‘TEMSİLİ TRAKTÖR’Ü REKTÖRLÜK BİNASINA BIRAKTILAR

Şenliğin iptal sürecine ilişkin gazeteci Deniz Zeyrek’e bir açıklama yapan üniversitenin rektörü Verşan Kök, “Öncelikle biz şenlikleri iptal etmedik. Tam aksine biz UGT’li öğrencilerle Devrim Stadı konserleri de dahil her konuda anlaştık. Ancak sonra bu grup LGBT, Marksist, Aşırı Sol, HDP gruplarla toplantı yapıp bu karardan vazgeçtiler. Tüm alanları istediler. İsteklerinin toplam maliyeti 1 milyonun (TL olsa gerek) üstünde. Traktör bile istediler” ifadelerini kullanmıştı.

Rektör Kök’ün “Traktör bile istediler” sözleriyle ilgili bir öğrenci Twitter hesabından, “Yalnız o traktör taşıt olan değil, müzik sistemi. Mixer istiyoruz desek mutfak robotu sanacak” ifadelerini kullanmıştı.

ONLARCA TOPLULUK: DİMDİK AYAKTAYIZ

Basın açıklamasına imzacı olan tüm toplulukların isminin okunmasının ardından basın açıklamasını şenliği düzenleyen Uluslararası Gençlik Topluluğu (UGT) Yönetim Kurulu Başkanı Anıl Şimşek okudu. ODTÜ’de faaliyet gösteren 99 öğrenci topluluğu ve spor kulübünün imzaladığı basın açıklamasında “Baskılarınızın, engellemelerinizin, iptallerinizin, yalanlarınızın, hedef göstermelerinizin ve bizi LGBT, aşırı sol, Marksistler ve HDP diyerek marjinalleştirme çabanızın karşısında onlarca topluluk olarak dimdik ayaktayız” denildi.

 

ODTÜ öğrencilerinin ODTÜ’nün gerçek sahipleri olduğunu belirten Şimşek, “Bizler şenliğimiz için, kapatılan medya topluluğu için, evrim konferansımız için, mezuniyet yürüyüşündeki pankart sansürleri için, sebepsiz yere tutuklanan arkadaşlarımız için, toplulukların saymakla bitmeyecek sorunları için, ihmalleriniz yüzünden kaybettiğimiz arkadaşlarımız için buradayız” dedi. (DUVAR)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.