Öcalan'a ziyaret

Öcalan'a ziyaret

İmralı Cezaevi'nde bulunan avukatları ve ailesiyle görüşmesine izin verilmeyen PKK lideri Abdullah Öcalan'ı kardeşi Mehmet Öcalan ziyaret etti.

A+A-

Asrın Hukuk Bürosu’nca yapılan yazılı açıklamada müvekkilleri ile kardeşinin görüştüğü belirtilerek bunun, “11 Eylül 2016 tarihinde yapılan aile görüşmesinden sonra süregelen mutlak tecrit döneminde gerçekleşen ilk iletişim ve aile görüşmesi olduğu” ifade edildi.

Açıklamada Öcalan’ın iki buçuk yıl aradan sonra kardeşi ile ‘kısa bir görüşme’ gerçekleştirdiği vurgulanarak, temel hak ve hürriyetler hatırlatıldı ve “Esas olan maalesef müvekkilimizin bütün girişimlere rağmen avukatları ile yedi yılı aşkın bir süredir ve ailesi ile iki buçuk yıldır görüştürülmediği gerçekliğidir” denildi.

Avukatlar, “Sadece yaşam hakkını teyit etmek üzere üç yıl ara ile gerçekleşen 15-20 dakikalık görüşmelerin bu kapsamda değerlendirilemeyeceğini hatırlatır, müvekkilimizin yasal haklarının derhal tesis edilmesi gerekliliğini önemle vurgulamak isteriz” dedi.

Güven hala açlık grevinde, avukat görüşüne çıkamıyor

Diyarbakır E Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven, “Öcalan’a dönük tecridin kaldırılması” talebiyle başlattığı açlık grevini hala sürdürüyor.

HDP Urfa Milletvekili Ömer Öcalan'dan 'amcam öldü' twiti

Öte yandan HDP Urfa Milletvekili Ömer Öcalan'ın hesabından yapılan paylaşımda, “Sevgili amcam, Kürtlerin lideri Abdullah Öcalan 22:31’de hastaneye kaldırılmış, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmiştir. Kamuoyuna duyurulur” ifadeleri yer aldı.

Ömer Öcalan'ın hesabından daha sonra bir paylaşım daha yapıldı. Yapılan son paylaşımda "Twitter'da bir problem var arkadaşlar herhalde hesap çalınmıştır" ifadeleri kullanıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.